×

Újabb műtéten esett át Zanardi

A korábbi F1-es versenyző és paralimpiai bajnok, Alessandro Zanardi tíz nappal súlyos kerékpáros balesetét követően újabb operáción esett át. Állapota a kórház jelentése szerint idegrendszeri szempontból továbbra is súlyos.

Alessandro Zanardi (Fotó: XPB)
Zanardi július 19-én szenvedett súlyos fej- és arcsérüléssel járó balesetet egy sienai kézzel hajtott kerékpáros versenyen. A kórházba szállítást követően azonnal megműtötték, a beavatkozás után pedig mesterséges kómába került. Orvosai akkor több jelentést is adtak állapotáról, amit folyamatosan súlyosnak ítéltek.

Egy hétfői tájékoztatóból kiderült, az olasz ismét átesett egy idegsebészeti operáción – ezt a kórház közleménye szerint „állapotának változása” tette indokolttá –, ami két és fél óráig tartott, és ami után továbbra is mesterséges kómában maradt.

Alex Zanardi (Fotó: xpbimages.com)A tájékoztatás szerint Zanardi állapota kardió-légzési és anyagcsere szempontjából stabil, idegrendszeri szempontból viszont még mindig súlyos. A beavatkozás a főorvos, Roberto Gusinu elmondása szerint az „egészségügyi csapat elvárásainak megfelelő” volt. Jelezte, a szakemberek továbbra is napról napra értékelik majd a páciens állapotának alakulását.

Megjegyezte, a családdal való megbeszélést követően egyetértés született arról, hogy 24 órán belül újabb tájékoztatást adnak majd az olasz állapotáról – a mait megelőzően erről legutóbb múlt szerdán tettek közzé friss híreket.