Musorujsag
Élő Eredmények

A futam, amire Ocon másfél évet várt

A futam, amire Ocon másfél évet várt

GMM
A koronavírus világjárvány miatti leállásnak köszönhetően a tervezettnél jóval később térhet vissza a pályára Esteban Ocon, aki immár másfél éve várja, hogy újra ott lehessen az F1-es rajtrácson. Ami a lehetőségeket illeti, az előző évek gyengélkedése ellenére sokat vár a Renault-tól.

A fiatal francia 2018 végén került ki a mezőnyből, amikor a Racing Point a csapat új tulajdonosának fiát, Lance Strollt szerződhette helyette a következő szezonra. Mivel máshol már nem talált helyet magának, 2019-et a Mercedes tesztversenyzőjeként töltötte, 2020-ra viszont sikerült megegyeznie a Renault vezetőivel, úgy tűnt tehát, csak egy évet kell kibírnia az F1-es rajtrácstól távol.

Az élet azonban közbeszólt: épp, amikor újra versenybe szállhatott volna, a koronavírus világjárvány miatt törölték a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, majd négy hónapra „megbénult” az F1 világa. Oconnak tehát tovább kellett várnia…

A hétvégén azonban véget ér a böjt, az Osztrák Nagydíjjal ugyanis végre valahára kezdetét veszi a szezon. „Másfél évet vártam arra, hogy újra ott legyek a rajtrácson” – jelentette ki csapata előzetésében. „Szóval, nagyon izgatott vagyok az év első versenye miatt. Fantasztikus érzés, hogy végre elindulhat a szezon” – tette hozzá.

„Meghatároztuk a céljainkat, tudjuk, mit akarunk elérni a pályán és tudom, mit kell tennem a volán mögött. A csapat nagyszerű, nagyon sokat dolgoztunk az első futamra való előkészületeken, én pedig éhezem a jó eredményre” – magyarázta.

„Tudom, hogy Ausztria az előző években nem tartozott a Renault legjobb pályái közé. De ebben az évben fordítani fogunk a szerencsénken. Az autó jól teljesített a teszteken és sokat tanultunk már róla. Ígéretesnek tűnt, és néhány újításunk is lesz. A péntek az adatgyűjtéssel telik majd, megnézzük, mit változtathatunk, min javíthatunk még, hogy még gyorsabbá váljunk. Nagyon várom már a kezdést, és a célom, hogy pontszerző legyek” – jelentette ki.

Ocon nemrég megtett néhány kört a 2018-as Renault-val a szezonnyitónak otthont adó Red Bull Ringen, ezt a gyakorlást pedig roppant hasznosnak érezte. „Jó volt egy igazi pályán menni, miután az előző hónapokban csak a szimulátoron játszottam. Különös érzés volt kihajtani a garázsból. Nem tartott sokáig, hogy fölvegyem a ritmust. Úgy éreztem formában vagyok. Készen állok” – mondta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak