×

Pozitívum a kényszerpihenőben: Magnussen jobban megismerte magát

Bár hiányzott neki a versenyzés, és furcsának találta a tétlenséget, Kevin Magnussen úgy érzi, pozitívuma is volt a többhónapos kényszerpihenőnek, hiszen jobban megismerhette magát az elmúlt időszakban.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Miután törölték az Ausztrál Nagydíjat, és sorra jöttek a bejelentések a többi viadal halasztásáról, megállt az élet a királykategóriában. Ez meglehetősen furcsa helyzetet teremtett az év nagy részét egyébként utazással és „szerepléssel” töltő versenyzők számára, akik ezt a tavaszt a hazáikban érvényes egészségügyi előírások értelmében otthon töltötték.

A kényszerpihenő időszakát természetesen mind máshogy élték meg, abban viszont a legtöbben egyetértenek, most, hogy visszatérhetnek a versenyzéshez az elmúlt hónapokból csak a pozitívumokat kell „magukkal vinniük”.

Ami a tanulságokat illeti, Kevin Magnussen szerint több olyan leckét is kapott, ami a folytatásban még hasznára lesz. „Évek óta nem volt részem abban, hogy ilyen meghatározott rutin szerint teljenek a napjaim. Hetekig egy helyen voltam, ugyanabban az ágyban aludtam, ugyanazt a reggelit ettem, és alapvetően egyformán teltek a napjaim” – mondta a Haas versenyzője.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)„Jó tanulási lehetőség volt ez. Az ember jobban megismerheti magát, amikor jobban kézben tarthatja az idejét. Nem tudtam például azt, hogy ennyire élvezni fogom majd azt, hogy van egy napi rutinom. Tudtam, hogy hiányozni fog a vezetés, de azt nem, hogy mennyire. Jó volt, hogy ezt is érezhettem, eddig ugyanis mindig nagyon elfoglalt voltam a hétvégék során” – magyarázta.

A dánnak a legtöbb riválissal ellentétben nem volt lehetősége arra, hogy a visszatérés előtt ismét F1-es autót vezessen – ő gokartozással „készült” az Osztrák Nagydíjra. „Évek óta nem gokartoztam már. Viszont nem telt sok időbe, hogy visszarázódjam. Csak néhány kör kellett, hogy felvegyem a ritmust. Valójában 12 éve gokartoztam aktívan legutóbb, eltekintve néhány egyszeri esettől. De ezt sosem lehet elfelejteni. Persze jó lett volna minden nap menni, de a motorsport nem ilyen” – fogalmazott.

Attól továbbra sem tart, hogy a kihagyás miatt a mezőny tagjai túlságosan be lesznek rozsdásodva a hétvégén. „A motorsportot ebből a szempontból nem vethetjük össze a golffal vagy a tenisszel, ahol szenvedni fogsz, ha néhány hónap kihagyás után térsz vissza egy bajnokságba, amiben olyan riválisok érdekeltek, akik minden nap edzenek. Itt senki sem vezet minden nap, és ez jelenti a különbséget. Megszoktuk, hogy komolyabb gyakorlás nélkül azonnal be kell ugranunk, és föl kell vennünk a ritmust. Ez mindenki számára azonos, szóval nem hiszem, hogy olyan sokat jelentene” – mondta.