×

Továbbra is súlyos, de stabil Zanardi állapota

Huszonnégy órával második idegrendszeri operációját követően továbbra is súlyos, de stabil az állapota Alessandro Zanardinak, aki július közepén szenvedett súlyos balesetet egy kézzel hajtós kerékpárversenyen.

Alessandro Zanardi (Fotó: XPB)
A korábbi Forma–1-es versenyzőt és paralimpiai bajnokot 11 nappal ezelőtt szállították kórházba súlyos fej- és arcsérüléssel végződő balesetét követően, amit egy sienai kézzel hajtós kerékpárversenyen szenvedett el. Neurológiai operáción először a baleset napján esett át, majd állapota változása miatt hétfőn is megműtötték.

Orvosai már akkor jelezték, állapota továbbra is súlyos, 24 órán belül pedig újabb jelentést ígértek. Ez kedden, kora este érkezett meg, szövegéből pedig kiderült, hogy a továbbra is mesterséges kómában lévő Zanardi állapota még mindig súlyos, de stabil.

Kiemelték, az olasz állapota klinikai és neurológiai szempontból is stabil, a prognózis pedig még mindig biztatónak tűnik. Hozzátették, Zanardi továbbra is az intenzív osztályon marad, és mesterséges kómában tartják.

Ami a további tájékoztatás illeti, a közleményben megjegyezték, jelentős fejlemények hiányában, a családtagokkal való konzultálást követően arra jutottak, további orvosi jelentéseket egyelőre nem adnak ki. A folytatásban tehát akkor várható újabb frissítés, ha jelentősebb változás áll majd be az olasz állapotában.

Nem sokkal az orvosi közlemény kiadását követően, a Ferrari is megosztott egy rövid hírt az olasz versenyzővel kapcsolatban: bejelentették, a hétvégi Osztrák Nagydíjon autójukon ott lesz a #ForzaAlex felirat, ezzel is jelezve, gyors gyógyulást és sok erőt kívánnak a korábbi versenyzőnek.