×

A Red Bull nem akart hiú reményt kelteni Vettelben

Helmut Marko megerősítette, beszélgetett Sebastian Vettellel a Ferrarival való szakításról, ám igyekezett nem hiú reményeket kelteni benne.

Christian Horner, Sebastian Vettel és Helmut Marko (Fotó: XPB)
Amikor 2014 őszén Sebastian Vettel bejelentette, hogy négy világbajnoki címük után elhagyja a Red Bullt a Ferrari kedvéért, nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy nap még visszatér nevelőcsapatához. Most, hogy biztossá vált, 2021-ben már nem lesz a Ferrari versenyzője, jól is jönne számára a Red Bull mentőöve. Ám bármennyire is kedvelik őt, Helmut Markóék nem tudnak rajta segíteni.

Az osztrákok tanácsadója már a téli szünetben egyértelművé tette, hogy Max Verstappenre építik a jövőjüket, Vettel sem pénzügyi, sem stratégiai szempontból nem illik a képbe. Marko a Servus TV hétfői adásában most azt is elárulta, Verstappen mellett Alexander Albont is szerződés köti hozzájuk 2021-re, és ez már eleve kizárja a versenyzőváltás lehetőségét. (A Red Bullt ismerve azért ez sem tűnik teljes kizáró oknak…).

A szakember szavaiból kiderül, beszéltek Vettellel a versenyző helyzetéről, ám a Red Bull-os igyekezett tisztázni, hogy fölöslegesen is próbálkozna náluk. „Érvényes szerződésünk van Max Verstappennel és Alex Albonnal, ezért a beszélgetésünk ugyan barátságos volt Sebastiannal, de ennek kapcsán sem bátorítani nem tudtuk őt, sem reményt kelteni benne” – tette egyértelművé.

Hozzátette: „Sebastian győzelemre esélyes autót keres a következő szezonra. És a Ferrarinál a jelek szerint ez nem jött össze neki.”

Marko mindezt azok után nyilatkozta, hogy a német Auto Bildnek adott korábbi (de csak a héten megjelent) interjúban még nem zárta ki teljesen Vettel visszatérésének lehetőségét. Akkor arról beszélt, hogy a négyszeres bajnok szerinte kihagyhatja a 2021-es szezont, hogy aztán visszatérjen 2022-ben, majd amikor az újraegyesülésről kérdezték, azzal zárta le válaszát: „Várjuk meg az idei év végét, akkor majd többet fogunk tudni.”