Musorujsag
Élő Eredmények
×

Carey: Amerika a legbizonytalanabb pont az F1-es programban

Carey: Amerika a legbizonytalanabb pont az F1-es programban

F1
A amerikai kontinensen rendezendő versenyek körül a legnagyobb a bizonytalanság jelenleg a Forma–1 elnöke szerint. Chase Carey elárulta, bizonyos futamoknak már biztos a helyük, de teljes versenynaptárra még nem számíthatunk.

Úgy indul útjára ezen a Forma–1-es világbajnokság a hétvégén Ausztriában, hogy a mezőny egyelőre azt sem tudja, pontosan hány futamból fog állni. Eddig hivatalosan csak nyolc verseny időpontját jelentették be, és noha az előzetes hírek arról szóltak, hogy a sorozat vezetői Spielbergben a teljes naptártervezetet is közzétehetik, Chase Carey szavaiból az derült ki, hogy erre kevés esély mutatkozik.

„Szeretnénk közzétenni a naptárunk második felét. Jelenleg az a terv, hogy december elejéig versenyzünk. Van pár helyszín, amellyel már nagyjából megállapodtunk, de az egyes helyszínek össze is kapcsolódnak” – mondta az F1-nek adott interjúban az elnök. „A legbizonytalanabb helyszínek jelenleg az amerikaiak. Ha az Egyesült Államokról, Mexikóról és Brazíliáról beszélünk, látható, hogy ott nagyobb a fertőzések száma. Próbálunk iránymutatást kapni ezekről a helyszínekről, hogy mik a lehetőségek, hogy van-e mód ott versenyezni,”

A hírek szerint bizonyos pályák már biztosra veheti, hogy vendégül láthatják idén a mezőnyt. Az utolsó eddig megerősített futamot, Monzát valószínűleg Mugello fogja követni szeptember közepén, majd Szocsi vagy Hockenheim, Portugália (Algarve) és talán Kanada következhet a sorban. Miközben a naptár ezen szakaszát talán megerősítheti az F1, az amerikai túráját még bizonytalanság övezi.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Austin (Fotó: XPB)

De Carey szerint van itt más szempont is: nem akarnak egész évben zárt kapus versenyeket tartani, ha nem muszáj. „Emellett szeretnénk rendezni a szurkolók kérdését, mert szeretnénk szurkolókat a versenyeken” – erősítette meg. „A lehetőség megvan erre. Vannak helyek, amelyek szeretnének szurkolókat – lényegében minden helyszín, amellyel tárgyalunk. De elhatározni magát senki sem tudja még. Ha mondjuk a naptár novemberi szakaszát nézzük, az még négy hónapra van, és ennyi idő még el sem telt a világjárvány kezdete óta, ezért mindenki számára bonyolult ennyire messzire tekinteni.”

„Mindenesetre a tervünk megvan, és eljön majd a pont, amikor muszáj lesz döntenünk. Ez a következő pár hétben történhet meg. Legalábbis a naptár egy másik része kapcsán, nem feltétlenül a teljes második félév kapcsán. Bizonyos helyszínekről már most tudjuk, hogy a naptár részei lesznek. Ahhoz, hogy dátumokat is tudjunk mondani, tudni kell, a többi versennyel mi lesz.”

„Tizenöt-tizennyolc futamot tűztünk ki célnak, és egészen optimisták vagyunk. Van pár pálya, amellyel már gyakorlatilag megegyeztünk, csak még nincs időpontjuk, vannak, amelyekkel még egyeztetünk, és egy pár még a levegőben lóg az adott ország helyzete miatt” – adott helyzetjelentést az F1 vezetője.

Borítókép: Chase Carey (Fotó: XPB)

További tartalmak