×

Hamiltonék Men in black-stílusra, a McLaren szivárványra váltott

Nem biztos, hogy a nyár közepi szezonkezdéshez ez lesz a legkellemesebb öltözet, ám a Mercedes autója után versenyzőinek ruháját is feketére alakította. Rajtuk kívül még két csapat módosított autója festésén.

Fotó: Mercedes
Nemcsak a szabályokban és a bajnokság képén változtatott jelentősen az elmúlt négy hónap kényszerszünete, több Forma–1-es csapat kinézete is módosult. A Mercedes a héten jelentette be, hogy a rasszizmus elleni és a sokszínűség melletti küzdelmük jeleként 2020-ban a megszokott ezüst helyett fekete autóval fognak versenyezni. A csapat azóta már több fotót is közzétett új dizájnjáról, mi több, bemutatta Lewis Hamilton és Valtteri Bottas új tűzálló overallját is, amely ugyancsak fekete lett. Remélhetőleg a nyári napsütést is jól állja…

A csillagosok mellett további két gárda módosított még kisebb-nagyobb mértékben autója külsején. A Williams a korábbi főtámogatójának távozása miatt gondolta újra a festését, és az eredmény egy piros színt mellőző, de a sötétkéket visszahozó dizájn lett. A McLaren eközben az F1 új kampánya, a "We Race As One" jegyében vitte fel gépére a szintén a sokszínűség fontosságát hirdető szivárványos motívumot, az oldaldobozok hátsó részére. Ez a jelkép egyébként a Williamsen (és más autókon) is látható lesz.

Képgaléria a színt váltó csapatok újításairól:

Fotó: Mercedes