×

Ilyen időjárás várható az F1-es nyitányon Ausztriában

Rajtol a Forma–1-es bajnokság – de milyen időjárás mellett? Ezt jósolják a hétvégére Ausztriában!

Az elmúlt napokban többször is heves esőzések nehezítették meg az F1-es nagydíj előkészületeit Spielbergben. A Red Bull Ringen hétfőn kisebb áradást is okozott a lezúduló eső, de a szerdai munkát is nehezítette a rossz idő. A helyzetről tegnap többek mellett a McLaren egyik versenymérnöke, Tom Stallard is posztolt fotót a közösségi oldalán.

A zivatarok a versenyhétvége során is jelenthetnek majd némi fenyegetést, ám a téttel bíró szombat és vasárnap az előrejelzések szerint száraz pályás küzdelmet hozhat.

Pénteken felhős idő és kisebb esőzések várhatóak a 11 órakor rajtoló első szabadedzés idején, ám délutánra már inkább napos időre van kilátás, igaz, az eső lehetőségét ekkor sem lehet kizárni. A hőmérséklet egyes előrejelzések szerint csak 16-19, mások szerint 22 Celsius-fok körül alakulhat.

Előkészületek Spielbergben (Fotó: Honda)

Motorhome-ok helyett konténerépületek a paddockban (Fotó: Honda)Szombatra még félig napos, félig felhős időt jósolnak, de mind a harmadik szabadedzés (12 óra), mind az időmérő edzés (15 óra) idején a száraz pályára van a legnagyobb esély. Az eső valószínűségét 6%-ra teszik, a hőmérséklet 22, de akár 26 Celsius-fokra is emelkedhet. Erős szél nem várható.

A legjobb idő a verseny napjára ígérkezik. Vasárnap akár 27-29 Celsius-fok is lehet, száraz, napos idő várható, az eső valószínűségét mindössze 10%-ra becsülik a szakemberek.