Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: A szabályok nincsenek hatással a döntésemre

Räikkönen: A szabályok nincsenek hatással a döntésemre

Crash, Speedweek
Nem a szabályok alakulása fogja diktálni Kimi Räikkönen jövőjét. A finn állítja, az F1 változásai semennyire sem befolyásolták a terveit.

Az utóbbi hetekben lehetett találgatásokat hallani arról, hogy talán a mostani lesz Kimi Räikkönen utolsó szezonja a Forma–1-ben. Az ősszel már 41 éves veterán 2018-ban két szezonra szerződött az Alfa Romehóhoz, és akkor még abban a tudatban írt alá, hogy 2021-ben teljesen megújulnak az autók. Ezt a nagy reformot azóta a világjárvány miatt 2022-re halasztották, és mivel a csapatok 2021-bem az idei autók továbbfejlesztett változatával fognak versenyezni, akár logikus lépésnek tűnne a folytatás az Alfával.

Räikkönen azonban a Red Bull Ringen leszögezte, az F1 utóbbi hónapokban látott irányváltása nem befolyásolja a helyzetét. „Nem ez határozza meg, hogy mi lesz a jövőmmel. Azelőtt választ fogok adni, hogy elkezdődik a következő szezon, de most még egyetlen versenyt sem teljesítettünk, és a mostani eléggé furcsa helyzet is. Meglátjuk, mi történik. Nagyon egyszerű: szeretem a versenyzést, és ha idén élvezni fogom, akkor folytatom, ha nem, akkor abbahagyom.”

Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi a sajátos csütörtöki sajtótájékoztatón (Fotó: XPB)

A 2007-es bajnok megjegyezte, egy nagyobb szabályváltozás sem feltétlenül riasztaná őt el a folytatástól. „Nem állítanám, hogy nagyon sok minden változott volna a korábbi évekhez képest. A szabályok változnak, de a vezetés nem igazán. Meglátjuk, hogy élvezetesebb lesz-e, vagy nem megy annyira jól, de még fogalmam sincs, merre tartunk. Ezen a hétvégén próbáljuk a legjobbunkat nyújtani, aztán majd valamikor döntök a jövőről.”

Hogy az Alfa Romeo mennyire lesz versenyképes 2020-ban, arról megoszlanak a vélemények. A téli tesztek alapján nem tűntek igazán ütőképesnek, ám február óta sok idő telt el. „A tesztek alapján minden évben képtelenség megmondani, ki hogy áll. Sok a találgatás, de az első verseny úgyis mindig megmutatja, mi a valós helyzet. Meglátjuk, hogy állunk. Nem tudhatjuk a hétvége előtt, hogy mennyire vagyunk jók” – mondta bizonytalanul a „Jégember”.

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak