Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Hamilton magasabb fizetést vár a Mercedestől

Sajtó: Hamilton magasabb fizetést vár a Mercedestől

Daily Mail
Brit sajtóértesülés szerint a válság ellenére csillagászati fizetési igénnyel állhat Lewis Hamilton a Mercedes elé.

A világjárvány okozta gazdasági nehézségek olyannyira rosszul érintik a Forma–1-et, hogy s sportág ritkán látott gyorsasággal alkotta újra szabályait a kényszerszünet alatt. Több csapatnál csökkentették a versenyzők és a vezetők fizetését, a sorozatot korábban irányító Bernie Ecclestone ennek kapcsán pedig megjegyezte, valószínűleg leáldozott a csillagászati versenyzői fizetések kora, így az évek óta legjobban fizetett Lewis Hamilton is lemondhat a vélt magas igényeiről.

A Daily Mail ehhez képest most arról számolt be, hogy Hamilton évi 40 millió angol fontot, mintegy 50 millió dollárt kérne a Mercedestől az év végén lejáró szerződésük meghosszabbításáért. Ez az összeg 5 millió dollárral lenne magasabb a jelenlegi becsült fizetésénél, de elmarad attól, amiről a tél folyamán pletykáltak a brit kapcsán (akkoriban euróban emlegették az 50 milliót).

A lap Hamiltonhoz közeli forrásokra hivatkozva állítja mindezt, és értesülésük szerint a hatszoros világbajnok a következő hetekben meg is kezdi az aktív tárgyalásokat Toto Wolff csapatfőnökkel. A kényszerszünet idején a felek nem egyeztettek a jövőről.

Hamilton hosszabbítása mindkét fél állítása szerint csak idő kérdése, nyilatkozataikban kölcsönösen jelezték, egymással képzelik el a jövőt. Némi bizonytalanságot jelent viszont Toto Wolff csapatfőnök jövője. Az osztrák állítólag akár új szerepbe is léphet a Mercedesen belül. Versenyzője márpedig hozzá kötné a saját sorsát.

A hatszoros világbajnok a Ferrarinál Carlos Sainz szerződtetése miatt már nem jöhet szóba, korábban pedig ő maga utalt arra, hogy szívesen fejezné be pályafutását a Mercedesnél, és örülne, ha az F1-en is túlnyúlna a kapcsolatuk, vagyis nagykövetként képviselhetné a márkát a visszavonulása után is.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak