×

Pérez figyelmeztet: Nem kéne túl izgatottá válni

Nem szabad túl izgatottá válnia a Racing Pointnak az Osztrák Nagydíj edzésnapja után, amelyen a Mercedes után ők futották meg a leggyorsabb kört – figyelmeztet a csapat rutinos versenyzője, Sergio Pérez.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
A téli tesztek eredményei alapján sejthető volt, hogy a Racing Point jelentős előrelépést tett a „rózsaszín Mercedesszel” (autójuk nagyban a 2019-es Mercedesen látott megoldásokon alapul), arra viszont talán ők maguk sem számítottak, hogy a szezonnyitó edzésnapjának végén Pérezé lesz a legjobb idő – a Mercedes mögött.

A mexikói a második edzésen 6 tizeddel maradt el Lewis Hamiltontól, miközben a Red Bull és a Ferrari versenyzőit is maga mögé utasította, igaz, a mezőny ezen része roppant szoros volt: Pérez csapattársa, Lance Stroll csak 142 ezreddel maradt el, és hetedik volt.

A jó eredmény ellenére Pérez óvatosan nyilatkozott: figyelmeztetett a Mercedesszel szembeni lemaradás továbbra is nagy, az eredményeket látva pedig nem venne mérget arra, hogy holnap az ő autójuk lesz a második leggyorsabb a pályán. „Jó fél másodperccel elmaradtunk a Mercedestől, és a Red Bull, a Renault, a Ferrari és a McLaren is tizedekre van tőlünk egy ilyen rövid pályán” – kezdte.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)„Szóval, nem kéne túlzottan izgatottá válnunk” – hangsúlyozta. „A különbségek nagyon kicsik, szóval remélem, sikerül összeraknunk egy remek kört az időmérőn. Nagyon fontos lesz, hogy holnap minden összeálljon, aztán majd látjuk, hol tartunk valójában” – tette hozzá.

„Van elképzelésünk arról, hol tarthatunk, de holnap rakja össze mindenki a legjobb köröket, és jó lesz végre látni, hogyan állunk” – magyarázta, majd elismerte, csapata valóban közeledett az élcsapatokhoz, azt követően, hogy 2019-ben az előző év (és az előző tulajdonosok regnálása alatt gyökerező) pénzügyi gondjainak hatására visszaestek a középmezőny második felébe.

„Fokozatosan kell fejlődnünk, de azt hiszem, sikerült csökkenteni a lemaradást az élcsapatokkal szemben. Tavaly valóban le voltunk maradva, de most készen állunk a kezdésre, készen állunk arra, hogy harcba szálljunk. Az autónk nagyszerű, a gyárban mindenki remek munkát végzett, melynek eredményeként egy olyan gép van alattunk, ami nagyon jól működik” – dicsérte csapattársai munkáját a tapasztalt pilóta.