Musorujsag
Élő Eredmények

F2: A renault-s drámája után, a Ferrari juniorjai uralták az első futamot

F2: A renault-s drámája után, a Ferrari juniorjai uralták az első futamot

Boxutca
Látványos és bátor versenyzéssel többször is visszaverekedte magát az élre Csou Kuan-jü az F2 szezonnyitóján, az első futamgyőzelemre azonban még várnia kell, autója ugyanis tizennégy körrel a leintés előtt lelassult, ő pedig a mezőny végére csúszott. Az élre így a Ferrari védence, Callum Ilott került, aki élt a lehetőséggel, és megszerezte a győzelmet!

Az időmérős remeklés – négy tizeddel szerezte meg a pole-t – után a főfutamot is látványosan kezdte a Renault tesztversenyzője, Csou Kuan-jü: bár a csapattárs, Callum Ilott lerajtolta őt, a kínai egy elképesztően látványos első kör után (mely során a két fiatal szinte végig fej-fej mellett haladt) visszaszerezte a vezetést.

Csou ezután viszonylag nyugodtan haladhatott az élen, a kiállások után azonban ismét meg kellett harcolnia az elsőségért: a kerékcserék során először Ilott majd Mick Schumacher is elé került, ő azonban mindkét riválist levadászta, és újra a mezőny élére állt!

Bátor versenyzésének azonban elmaradt a jutalma, a 26. körben ugyanis autója lelassult, és bár nem kellett feladni a küzdelmet, ellenfelei sorra húztak el mellette, és a „szervízelés” után is csak az utolsó helyre térhetett vissza. Végül itt, a 17. pozícióban intették le, tehát a pontzónától is messze elmaradt, ráadásul a holnapi viadalon is innen kell majd startolnia.

Csou drámája után a Ferrari juniorjai kerültek helyzetbe: a futamot Ilott vezette Schumacher, valamint a kiállások után lőtávolba kerülő Marcus Armstrong, Robert Svarcman kettős előtt (ők mindannyian a vörösök akadémiáján edződnek).

Végül a dobogót is ők tették teljessé, Schumacher azonban eltűnt a négyesből, nyolc körrel a futam leintése előtt ugyanis kicsúszott – nemcsak a pályáról, hanem a pontszerzők közül is. Noha a versenyt folytathatta, a legjobb 10 közé már nem tudta visszaküzdeni magát (11. lett). Az ő kiesésével állt elő az a helyzet, hogy két újonc is dobogósként végezhetett: az F3 tavalyi ezüstérmese, Armstrong második, a széria bajnoka, Svarcman harmadik lett.

Ami a győztest illeti, a korábbi Red Bull-junior Ilottnak egy évet kellett várnia pályafutása első sikerére, melynek köszönhetően most a bajnokságot is ő vezeti.

A dobogósokat egy harmadik újonc, Christian Lundgaard követte, majd a pályafutását újjáépíteni próbáló (szintén korábbi Red Bull-protezsált) Daniel Ticktum, és a lágy abroncsokon a biztonsági autós fázis után nagyot hajrázó Guiliano Alesi hajtott át a célvonalon.

Amennyiben az eredmény változatlan marad, a holnapi sprintfutamon a szintén újonc, Felipe Drugovich indulhat majd az élről, hiszen ő szerezte meg a nyolcadik helyet. Azt a versenyt természetesen ismét élőben közvetítjük majd – vasárnap 11:05-től!

Kép: F2/Twitter
Borítókép: Callum Ilott (Kép: XPB)

További tartalmak