Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Az első futam dobogósainak nyilatkozatai

F2: Az első futam dobogósainak nyilatkozatai

M4 Sport
A Renault védencének drámája után a Ferrari juniorjai váltak az idei első F2-es futam főszereplőjévé, a dobogós helyezéseket ugyanis „egymás között” osztották le. A versenyt (pályafutása során először) Callum Ilott nyerte, Marcus Armstrong és a tavalyi F3-as bajnok, Robert Svarcman előtt. Nézzük, hogyan nyilatkozott az új győztes és a két újonc!

Callum Ilott – 1. hely

Egészen briliáns volt a rajt. Elképesztően jó csatát vívtunk Csouval (Kuan-hü), és egy kicsit talán túlságosan megnyomtam az elejét. De élveztem, hogy ennyire jó a tempónk! Csout nagyon sajnáltam, mert dominálta a versenyt, és nagyszerű befejezés lehetett volna számára a győzelem. Persze annak örülök, hogy ilyen jól kezdtem az új csapatommal. Volt már tapasztalatom az előző szezonról, persze most a felkészülés kissé repetatív volt, ugyanazt ismételtük, de most már újra ritmusban vagyunk, hiszen beültünk az autóba. Remélem a második verseny is jól sikerül, de az újoncok is nagyon gyorsak most.

Marcus Armstrong – 2. hely

Teljesen elégedett vagyok, és egy kicsit meg is lepődtem ezen az eredményen, mert az időmérő nem sikerült túl jól tegnap. Egy kicsit emiatt kockáztattunk is a taktikánkkal. A gumik értelemszerűen mindenkinek újak, nincsenek velük tapasztalataink, szóval nem is tudtuk, mit higgyünk, hogy bejön-e a húzás, vagy sem, de végül működött. Jó, hogy ott tudtam lenni Csou és a többiek mögött, a csapatnak pedig gratulálok, mert jó volt az autó. Aggódtam, hogy a futam végén bírják-e a gumik, de a biztonsági autó segített. Igaz, már hátrányunk volt azokkal szemben, akik később álltak ki. De nagyon örülök, hogy itt lehetek a dobogón.

Robert Svarcman – 3. hely

Nyilvánvalóan ez egy remek eredmény. Örülök annak, ahogyan a versenyünk alakult. Elég közel voltam az élmezőnyhöz, azt hiszem, az ötödik helyen haladtam, majd jött a kiállás. Az első ebben a kategóriában. Sajnos veszítettem egy kis időt, mert sokáig tartott, míg feltették a bal elsőt. Egy ideig Marcus mögött voltam, majd amikor felvettem a ritmust, elkezdtem küzdeni vele, de nem akartam túl sokat kockáztatni az első versenyemen. Pontokat akartam gyűjteni és tapasztalatot. Az F3-ban pont ezt tanultam meg, mindig a pontversenyre kell koncentrálni, kiegyensúlyozottnak kell lenni. Remélem, idén is sikerül egy jó helyezést elérni.

Borítókép: Callum Ilott (Kép: F2/Twitter)

További tartalmak