Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff nem érti, miért volt ilyen szigorú Hamiltonnal az FIA

Wolff nem érti, miért volt ilyen szigorú Hamiltonnal az FIA

Motorsport
Túl szigorúak voltak a bírák Lewis Hamiltonnal a Mercedes főnöke szerint. Toto Wolff nem érezte a címvédő hibájával egyenértékűnek a dobogóba került büntetést.

Lewis Hamilton és Alexander Albon a tavalyi Brazil Nagydíj után ismét a dobogóért csatázott, és ismét ütközés lett a vége. A rövidebbet Interlagoshoz hasonlóan Spielbergben is a fiatal brit-thai versenyző húzta, aki autójának sérülése következtében fel is adta a versenyt.

Az FIA még a futam alatt megvizsgálta az esetet, és arra jutott, Hamiltont terheli a felelősség, mivel Albon az ütközésük pillanatában már előrébb volt, tulajdonképpen megelőzte. Öt másodperces időbüntetés volt az ítélet, amivel a második helyett a negyedik hely lett a mercedesesé.

Hamilton a futam után azt mondta, ő versenybalesetnek érezte az incidenst, de nem vitatkozott a bírákkal. Főnöke, Toto Wolff hasonlóképpen érzett, ám ő ki is fejtette véleményét. Már Hamilton futam előtti hátrasorolásos büntetése is bosszantotta, de az Albon ellenit kimondottan túlzónak találta.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/AP/Reuters) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/AP/Reuters)

„A bírák mindig nehéz helyzetben vannak a helyes döntés meghozatalával. A mai egy rossz nap volt Lewis számára, és rossz nap volt a csapat számára is. Három rajthellyel sorolták hátra a verseny előtt, mert a Red Bull előállt egy eltérő kameraállással. Le kell az ilyesmit nyelni, ez van.”

„Aztán jött, ami a versenyen történt. Véleményem szerint az öt másodperces büntetés túlságosan szigorú volt. Megnéztem már párszor a felvételeket. Lewis teljesen belül fordult a kanyarban, Albonnak úgy a pálya negyven százaléka állt a rendelkezésére balra, hogy elforduljon. Az eset más volt, mint az első körben, amikor Lewisnak vissza kellett vennie, mivel Albon leszorította. Szóval a véleményem szerint ez nem volt jogos. De elfogadom, hogy a bírák munkája bonyolult, nehéz helyes döntéseket hozni. Vannak, amik neked kedveznek, és vannak, amik ellened vannak” – véleményezte az esetet.

Borítókép: Lewis Hamilton és Alexander Albon ütközése a 67. körben (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak