Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedes-elnök nem akarja Vettelt

A Mercedes-elnök nem akarja Vettelt

Sky Deutschland, RTL, Sky Sports
Egyértelműen fogalmazott a Daimler-Mercedes első embere Ausztriában: csapatuk nem tör Sebastian Vettel szerződtetésére.

A Ferrarit év végén elhagyó négyszeres világbajnok az Osztrák Nagydíj fölvezetéseként elárulta, nem zárkózna el a Mercedes-lehetőségtől, mivel a csillagosok garantálni tudnának számára egy bajnokesélyes autót, és neki ez az elsődleges célja. Hozzátette azonban, hogy a Mercedesen múlik, ad-e neki valós esélyt 2021-re.

Toto Wolff csapatfőnök korábban már számos alkalommal elmondta, hogy Sebastian Vettel csak amolyan vészlehetőség számukra, arra az esetre, ha valami váratlan folytán nem tudnának megegyezni jelenlegi párosukkal. Most a spielbergi versenyt a helyszínen végignéző Daimler-elnök, Ola Källenius is egyértelműen kijelentette, nem akarják Vettelt.

„Megértem, hogy ez egy izgalmas gondolat, főleg a német szurkolók számára. De nekünk Lewis (Hamilton) és Valtteri (Bottas) személyében két élversenyzőnk van, akik a legmagasabb szinten teljesítenek. Láthattuk szombaton, ahogyan Valtteri megszerezte a pole-t egy fantasztikus körrel. Mi a két jelenlegi versenyzőnk mellett maradunk” – tisztázta a német RTL-nek nyilatkozó vezető.

A svéd emellett azt is előrebocsátotta, hogy a Mercedes folytatni szándékozik Forma–1-es programját, és már nincsenek is messze attól, hogy 2025-ig aláírjanak a sorozattal. A feltételeikről a brit Sky Sportsnak beszélt a futam előtt. „A jövőre nézve két fontos dolog van. Az egyik, hogy az F1-nek csökkentenie kell a költségeket. Már meghatároztuk, hogyan kellene alakulnia a költségeknek ahhoz, hogy a sportág gazdaságilag erős legyen. A másik dolog, hogy az F1-é a legjobb hibrid technológia a világon. Teljesen széndioxid-semlegessé kell tenni a sportágat. Már közzétettük a tervet arra, hogyan válhat a sportág teljesen fenntarthatóvá. Ha ez a két tényező adott, a Forma–1 a Mercedes számára megfelelő közeg, és maradhatunk a Forma–1-ben” – magyarázta Källenius.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak