Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas bajnokesélyes, Vettel szomorú árnyék – sajtóvisszhang

Bottas bajnokesélyes, Vettel szomorú árnyék – sajtóvisszhang

MTI
Valtteri Bottas erősen kezdte a bajnokságot, így a nemzetközi sajtó arról találgat, idén fölveszi-e a versenyt Lewis Hamiltonnal. Méltatás Charles Leclerc-nek és az első dobogóját ünneplő Lando Norrisnak, kritika Sebastian Vettelnek – ezt írták a nagyvilágban az Osztrák Nagydíjról!

Olaszország:

Tuttosport: „Leclerc fantasztikus feltámadása. A monacói meglepetésre a második helyen végzett úgy, hogy hihetetlen felzárkózást produkált két hajmeresztő előzéssel, és profitált Lewis Hamilton büntetéséből. A Mercedes örülhet, miután Valterri Bottas nyerte a Forma–1-es Osztrák Nagydíjat.”

Spanyolország:

Marca: „Biztonsági autós szakaszok, kicsúszások, balesetek és büntetések. Az év első viadala elképesztő hajrát hozott Lewis Hamilton időbüntetésével, amely a második helyébe került a brit világbajnoknak. Valtteri Bottas megérdemelten nyert, Charles Leclerc megmentette a Ferrarit, Lando Norris pedig meglepetésre lett harmadik. Carlos Sainz Hamilton mögött ötödikként zárt, de akár második is lehetett volna.”

Zak Brown és Lando Norris (Fotó: XPB)

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Kiesések sorozata és egy furcsa befejezés tarkította az év első futamát. A 20 autóból csak 11 ért célba a vasárnapi, zárt kapus Osztrák Nagydíjon. A versenyt az első rajtkockából induló, Spielberg-specialista, Vatteri Bottas nyerte a Mercedesszel, a ferraris Charles Leclerc előtt. A 20 éves Lando Norris szenzációs módon harmadik lett a McLarennel.”

Svájc:

Blick: „Sok akció az idény első versenyén. Mindössze 11 autó ért célba! Ugyan a Mercedes nyert, de nem a favorit Lewis Hamilton, hanem Valtteri Bottas révén. Az Alfa Romeo Antonio Giovinazzinak köszönhetően két pontot szerzett, Kimi Räikkönen ezzel szemben kiesett. És a Ferrari a szombati edzéskudarc után megszerezte a második helyet.”

Franciaország:

L’Équipe: „Valtteri Bottas a 2019-es szezont is győzelemmel kezdte Ausztráliában. A Red Bull Ringen is sikerrel járt úgy, hogy ő indulhatott az első helyről. A finn pilóta hibátlanul szerepelt az időmérőn és a versenyen is, így ismét ő az első éllovas a pontversenyben. Vajon sikerül a végéig megtartania ezt a helyezést? Ha ugyanolyan gyors és nyugodt marad a folytatásban, mint amilyen vasárnap volt, akkor elkezdhet hinni ebben. Jól rajtolt, hiba nélkül versenyzett, hidegvérrel sikerült kimaradnia az ütközésekből, s máris nyomás alá helyezte csapattársát, Lewis Hamiltont.”

Nagy-Britannia:

Daily Mail: „Sebastian Vettel megmutatta, hogy a Ferrari miért akar megszabadulni tőle. Úgy kellett volna kezdenie a szezont, hogy bizonyítsa, rossz döntés volt útilaput kötni a talpára Carlos Sainzcal szemben. Ezzel szemben a német gyakorlatilag alátámasztotta a döntés helyességét, messze utódja mögött végzett. Szerencsétlenül kezdődött az idény Vettel számára, aki szomorú árnyéka annak a versenyzőnek, aki egykor sorozatban négy világbajnoki címet nyert.”

Borítókép: Az Osztrák Nagydíj dobogója!

További tartalmak