×

Gasly kis híján feladta a futamot

A Forma–1-ben általában igen vékony a siker és a kudarc közötti határvonal, ahogyan azt a hétvégén a Mercedes este is mutatta, de hasonló helyzetben volt az Alpha Tauri és Pierre Gasly is: a francia már arra is fölkészült, hogy feladja a versenyt, végül aztán hetedikként ért célba…

XPB_1040155_HiRes Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Persze a Mercedes problémáira (mindkét autó esetében szenzoros problémákat észleltek, ezek miatt pedig attól tartottak, versenyzőik talán a célig sem jutnak el) nagyobb figyelem hárult, hiszen pilótái a mezőny élén haladtak, de hátrébb, a középmezőnyben is hasonló „dráma” játszódott le: Pierre Gasly a 10. kör környékén már arra is fölkészült, hogy kiszáll az osztrák futam küzdelmeiből.

„Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy feladjuk a versenyt” – nyilatkozta a francia. „A 10. körben a csapat arra kért, menjek be a boxba, mert nagyon lapos volt a fékpedál, a hőmérséklet pedig csak nőtt. Én csak egy kört kértem tőlük, amire azt mondták, oké, próbálkozzak” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)A kísérlet végül kifizetődő volt, a helyzet ugyanis javult, Gasly pedig egy erős pontszerzéssel kezdte az évet, miután sikeresen halászott a zavarosban. „Kinn maradtam, a dolgok végül javultak, és hetedikként értem célba. Nagyszerű volt visszatérni a pályára, főleg, hogy ilyen versenyünk volt. Elképesztően izgalmas volt” – hangsúlyozta.

„Ha a hétvége előtt valaki azt mondta volna, hogy hetedikek leszünk, akkor azt azonnal elfogadtuk volna. Tudtuk, hogy komoly kihívást jelent majd a Renault, a McLaren és a Racing Point ellen küzdeni. Végül megúsztuk a bajokat, és volt pár jó előzésünk is, szóval jó pontokat szerezünk” – folytatta.

Gasly pontjainak köszönhetően egyébként az Alpha Tauri jelenleg jobban áll a tabellán, mint a bikások első számú csapata, miután a Red Bull mindkét versenyzője (Max Verstappen és Alexander Albon) is feladta a küzdelmet a tegnapi viadalon.