×

Grosjean: Nem a fékprobléma a Haas legnagyobb gondja…

Nem a vasárnapi futamon jelentkező fékproblémák jelentik a legnagyobb gondot a Haas számára, hanem az, hogy az autó tempója továbbra sem megfelelő – jelentette ki őszintén a csapat versenyzője, Romain Grosjean.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Kiábrándítóan indult a szezon a mezőny amerikai csapata számára: a Red Bull Ringen vasárnap Romain Grosjean és Kevin Magnussen is fékhiba miatt esett ki. Ráadásul nem túl kedvező pozíciókból, noha a kezdés előtt még úgy érezték, idén jóval ütőképesebbek lehetnek majd, mint voltak eddigi leggyengébb szezonjukban, 2019-ben.

Kiesését követően Grosjean elárulta, a fékek már az első körökben sem voltak rendben (ez hozzájárulhatott a gyengébb teljesítményhez), a pilótáknak pedig szinte végig oda kellett figyelniük azokra, amíg versenyben voltak.

Romain Grosjean (Fotó: XPB)„Az első kör óta nagyon oda kellett figyelnünk rájuk. Óvtuk őket” – kezdte a tapasztalt francia. „Az teljesen egyértelmű, hogy valami nincs rendben a hűtéssel, szóval a héten dolgozni fogunk a fékeken, hogy rendezzük ezt a problémát” – folytatta, majd megjegyezte, a csapatnak most nagyobb gondja is van az említett problémánál.

„Az egyik legnagyobb bajunk most a tempó” – ismerte el őszintén. „Úgy tűnik, ez az autó a leglassabb. Nagyon trükkös. Különösen akkor, ha forgalomban vagyunk. A legnagyobb gond szerintem most az autó teljesítménye” – hangsúlyozta.

A csapattárs azért megjegyezte, a lassúsághoz a fékhibáknak is közük volt. „Ha nem kellett volna óvnunk a fékeket, egészen tisztességes lehetett volna a tempónk. Követhettem volna az Alpha Taurit, aki már a 10. helyen volt. Elég sok versenyzőnek voltak gondjai ezen a futamon, szóval ez is egy volt azok közül, amelyeken odaérhettünk volna” – mondta Magnussen, utalva arra, hogy a fékgondok miatt egy jó lehetőséget is elveszítettek.