Musorujsag
Élő Eredmények

Hamarabb jönnek a Ferrari fejlesztései!

Hamarabb jönnek a Ferrari fejlesztései!

Ferrari
A Ferrari a tervezettnél hamarabb, már a hétvégi Stájer Nagydíjon beveti az eredetileg a magyar futamra szánt fejlesztéseit, vagy legalábbis azok egy részét! Ami a csapatvezető, Mattia Binotto pozícióját illeti, a gyenge kezdés ellenére a vezetőség bízik benne.

Az olaszok már a szezonnyitó előtt jelezték, hamarosan egy nagyobb fejlesztési csomag érkezik majd autójukhoz, miután a barcelonai teszteken fölfedezték, aerodinamikai szempontból a gépnek több hiányossága is van. A múlt héten még arról beszéltek, a fejlesztési csomag az évad harmadik versenyén, a Magyar Nagydíjon debütál majd.

Most azonban versenyelőzetesükben arról írtak, már a hétvégi Stájer Nagydíjon (vagyis a második Red Bull Ringen rendezendő viadalon) bevetik azt, vagy legalábbis annak egy részét, miután „rendkívüli erőfeszítéseket tettek olaszországi főhadiszállásukon”.

A lépés azért is lehet kifizetődő, mert a stájer futamot ugyanazon a helyszínen rendezik, mint a tegnapi Osztrák Nagydíjat, így a csapat sokkal pontosabban összevetheti majd a múlt héten használt autót és a fejlesztésekkel felszereltet. Kiemelik, nem táplálnak hiú ábrándokat, vagyis tudják, a majd’ egy másodperces lemaradás a fejlesztésektől nem fog eltűnni, de bíznak abban, hogy előrelépést érhetnek el az erősorrendben.

A közleményben a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri kiemelte, a gyenge kezdés ellenére továbbra is bízik Mattia Binottóban, aki 2019 óta irányítja a Forma–1-es alakulatot. „Tudjuk, hogy még sok a tennivaló” – kezdte. „Egy Ferrarihoz hasonló csapat nem ilyen helyzetben szeretne kezdeni, ez egyértelmű, ahogy az is, hogy most reagálnunk kell.”

„Nyilvánvaló, hogy minden fronton javulnunk kell. Az egyetlen megoldás az, hogy reagálunk, szóval örülök, hogy azonnali válasz érkezett. És örülök a munkának, amit Mattia és a csapat végez – minden szinten. És itt nemcsak az új fejlesztésekről van szó, aminek már a hétvégén készen kell állniuk, hanem a következő futamokra érkező fejlesztések felgyorsításáról is. Ez egy egységes válasz. Most a hosszú távú tervünk elején vagyunk. Minden visszaesés változtat majd ezen, de bízom benne, hogy Mattia és a csapat jó lesz a hiányosságok kezelésében” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari) Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

 

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak