Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone tanácsára vallott színt Vettel?

Ecclestone tanácsára vallott színt Vettel?

F1 Insider
Korábbi mentora, Helmut Marko, valamint a Forma–1 előző vezére, Bernie Ecclestone is Sebastian Vettel tanácsadója mostanság. Utóbbinak köszönhető, hogy a német felfedte az igazságot a Ferrarival való szakításról?

Lehetséges, hogy a Ferrarinál már egyre inkább magára marad, ám Sebastian Vettel így sincsen egyedül. Mint azt a Red Bull műsorában való hétfő esti szereplése megmutatta, mellette áll például a korábbi csapata. A márka ezt már azzal jelezte, hogy meghívta, valamint hogy lényegében róla szólt a műsor nagy része, melynek amúgy vendége volt Max Verstappen és Pierre Gasly is. Christian Horner korábbi csapatfőnök is egyértelműen kiállt korábbi versenyzője mellett, Vettel pedig azt is elárulta, hogy Helmut Marko is segíti őt tanácsaival.

Az osztrák nemrég megerősítette, rendszeresen, a versenyző elmondása szerint „talán túlságosan is sokszor” beszélget Vettellel mostanság. A német azt mondta, Marko igazi „bizalmasa”, aki őszinteségével hasznos tippeket tud adni számára, és azt is megjegyezte, van még pár ilyen személy, akihez fordulhat.

Köztük lehet az F1 korábbi vezetője, Bernie Ecclestone is, aki az F1 Insidernek elárulta, ő javasolta Vettelnek, hogy valljon színt a Ferrari-ügyről. „Mostanában sokat beszélgettem Sebastiannal. Én tanácsoltam neki, hogy mondja el az igazságot a Ferrarival való válásukról. Fontos volt ez számára. Sebastian egy rendkívül tehetséges versenyző, erős akarattal, de érzékeny is, amikor igazságtalanságot kell átélnie. Ez most felszabadította őt” – vélekedett a brit.

Ecclestone szerint nem e kitárulkozás volt az oka annak, hogy Vettel az Osztrák Nagydíjon elkövetett egy hibát. „A vezetői hibához ennek semmi köze. Az ilyesmi megesik. Lewis Hamilton, a jelen szupersztárja is hibázott, az ausztriai nem volt a legjobb hétvégéje” – vont párhuzamot a két bajnok között.

Sebastian Vettel és Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

Vettel már a spielbergi sajtónapon fölfedte, hogy a Ferrari által májusban kiadott közleményben szerelő „közös megegyezéssel” történt szakításról szó sem volt. Elárulta, csapata még csak ajánlatot sem tett elé, egyszerűen közölte vele, hogy nem számít rá, miközben Mattia Binotto csapatfőnök indoklását félremagyarázásnak minősítette. „Muszáj volt elmondanom a valóságot. Nem érdekel, hogy mások mit gondolnak róla” – mondta Vettel az F1 Insidernek.

Vettel helyzetéről és „kitálalásáról” Helmut Marko is nyilatkozott a blognak. „Nálam már rég betelt volna a pohár. Az, hogy Sebastian ennyi ideig várt az igazság kimondásával, csak azt mutatja, hogy mekkora csapatjátékos valójában” – hízelgett volt versenyzőjének.

A hétvégi hibája kapcsán elmondta, talán éppen a dac vezetett nála a megpördüléshez. „Éppolyan motivált, mint mindig volt. A célja, hogy legyőzze a csapattársát. Talán a csütörtöki őszintesége után egy kicsit még motiváltabb is volt a kelleténél, és túl sokat akart egy nehezen vezethető autóval.”

Sebastian Vettel és Helmut Marko (Fotó: XPB)

Az osztrák szerint Vettelnek ezen változtatnia kell. „Sebastiannak meg kell őriznie a hidegvérét, és pontosan ki kell elemeznie, mi történt valójában. Őszintének kell lennie önmagával, hogy tiszta legyen fejben. El fogja felejteni a hétvégét, és már a következő versenyre fog összpontosítani. Szerencsére csak egy hét telik el addig.”

Vettel Ecclestone szerint rendezni fogja a sorokat. „Sebnek van pár napja a pihenésre. Jövő hétvégén szerintem felszabadultan fog versenyezni, és meg fogja mutatni, hogy mi rejlik benne.”

A versenyző célja nem változott. „Én továbbra is próbálkozni fogok, minden edzésen és versenyen a legtöbbet akarom nyújtani. Ezért szeretem ezt a sportot, és ezért vagyok motivált. A jövőre nézve is” – jelentette ki a ferraris.

Borítókép: Sebastian Vettel és Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

További tartalmak