Musorujsag
Élő Eredmények

Nem lesznek hűtési gondjai a Mercedesnek új festése miatt

Nem lesznek hűtési gondjai a Mercedesnek új festése miatt

Mercedes
A csapat stratégiai igazgatója, James Vowles az ezzel kapcsolatos találgatások megfékezése végett kijelentette, a Mercedesnek nem lesznek gondjai a túlmelegedéssel most, hogy az eddig megszokott ezüstös festést feketére cserélték.

A csillagosok a szezonnyitó Osztrák Nagydíj előtt jelentették be, változtatnak megszokott festésükön, autójuk pedig nemcsak a Red Bull Ringen, hanem egész évben fekete lesz. A bejelentést követően többen fölvetették, mivel a sötét színek több hőt vesznek fel, mint a világosak, a Mercedesnek még gondjai lehetnek ez erőforrás túlmelegedésével a szezon során.

A hétvége során többször előkerült a kérdés, ami a számos technikai problémát hozó viadalt követően (ezen mondjuk a Mercedesnek a túlmelegedéssel épp nem voltak gondjai) sem akart lekerülni a napirendről.

Éppen ezért a csapat stratégiai igazgatója, James Vowles a hétvégét összegező videójában külön kitért a témára, jelezve, nem lesznek melegedéssel kapcsolatos problémáik a festés megváltoztatása miatt. „A motorborításon belül található egy ezüstös hőálló réteg, ami mindenképp ott van a helyén, függetlenül attól, milyen az autó festése” – kezdte.

„Nem észleltünk semmilyen eltérést a hűtő hőmérsékletében, vagy a belső rendszerek hőmérsékletében az eltérő fényezés miatt. Való igaz, a világosabb színek egy kicsit jobban visszaverik a hőt, de ennek a hatása valójában elhanyagolható, vagy talán nem is érzékelhető” – hangsúlyozta.

A Mercedes Ausztriában a DAS-rendszert is bevette éles körülmények között, aminek működésével elégedettek voltak, Volwes azonban kiemelte, a csapat addig nem fogja tökéletesen megérteni a rendszert és annak előnyeit, amíg más pályákon is be nem veti.

„Úgy működött, hogy reméltük. Teljes mértékben viszont addig egészen biztosan nem fogjuk még megérteni. Azt már értjük, itt milyen előnyei vannak, de ez nem jelenti azt, hogy tudnánk, milyen előnyei vannak az összes többi helyszín esetében. Természetesen folyamatosan tanulni fogunk, ahogyan haladunk pályáról pályára, de eddig nagyon elégedettek vagyunk vele” – mondta.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak