Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Alonsónak nem kell az autómmal tesztelnie

Ricciardo: Alonsónak nem kell az autómmal tesztelnie

RaceFans
A Renault-s Daniel Ricciardo szerint a jövőre visszatérő Fernando Alonsónak nincs szüksége arra, hogy az ő autójába ülve a pénteki szabadedzéseken gyakoroljon a jövőre esedékes Forma–1-es visszatérésre.

A franciák tegnap bejelentették, 2021-ben a korábbi kétszeres világbajnok veszi át a McLarenhez szerződő Ricciardo helyét, vagyis hosszú pályafutása során harmadszor is csapatuk versenyzője lesz. Mivel a 2021-es autók nagyban megegyeznek majd az ideiekkel, már a bejelentés után fölmerült, Alonso több pénteki szabadedzésen is autóba ülhetne, hogy megkezdje a felkészülést.

A csapat aztán később jelezte, egyelőre nem szerepel a tervek között, hogy még egy idei versenyhétvégén pályára küldik a spanyolt, egyelőre ugyanis más „felkészülési lehetőségeket” vizsgálnak számukra.

Most, a Stájer Nagydíj sajtónapján Ricciardo – a tőle megszokott laza hangvitelben – is jelezte, nem is szívesen mondana le autójáról. „Nem” – felelte nevetve, amikor arról kérdezték, átadná-e az autóját Alonsónak. „Hallottam, hogy erről beszélnek, segíts Fernando Alonsónak, de szerintem nincs szüksége a segítségre. Nem úgy néz ki, mint aki lassabb lett az évekkel” – tette hozzá.

Fernando Alonso (Fotó: Fernando Alonso/Twitter) Fernando Alonso (Fotó: Fernando Alonso/Twitter)

„Az utolsó F1-es szezonja eléggé erős volt az alapján, amit láttam és hallottam. Az eredmények nem mindig jöttek, de a lehető legtöbbet hoztak ki az autóból. Ez eléggé egyértelmű volt. Szóval, nem hiszem, hogy segítségre lenne szüksége. Nem tudom, ott lesz a pálya szélén, vagy a megbeszéléseken, hogy visszajelzéseket kapjon, de egyáltalán nem kell aggódnia. Én viszont annyi időt akarok a pályán tölteni, amennyit csak tudok” – hangsúlyozta.

A csapatvezető, Cyril Abiteboul a téma kapcsán egyelőre annyit mondott, az mindenképp a lehetőségek között szerepel, hogy Alonso egy régebbi autóval teszteljen, hogy visszarázódjon az újabb F1-es bevetések előtt. „Az mindig egy opció, hogy a 2018-as autóval teszteljen. De megerősítem, egyelőre nincs konkrét terv” – mondta.

Daniel Ricciardo (Fotő: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotő: XPB)

További tartalmak