Musorujsag
Élő Eredmények

Fájós háta miatt vezetett kevesebbet Norris

Fájós háta miatt vezetett kevesebbet Norris

Motorsport
Fájós háttal teljesítette a pénteki edzésnapot a McLaren ifjú titánja, Lando Norris, aki a második szabadedzésen önszántából döntött úgy, kevesebb kört teljesít, meg akarta ugyanis előzni, hogy a helyzet súlyosabbá váljon.

A brit versenyző először az első szabadedzésen érzett fájdalmat a hátában, majd saját elmondása szerint délutánra már javult a helyzet, a két gyakorlás közötti kezelésnek köszönhetően. Ennek ellenére mégis óvatosan vágott neki a második edzésnek, hiszen semmiképpen sem szerette volna túlerőltetni magát, ezzel nehezítve meg saját dolgát a folytatásra.

Ezért csapatával közösen úgy döntött, kevesebb kört teljesít majd a második szabadedzésen. Hogy a tervet tartották, az a körszámokon is jól látszik: Norris „csupán” 31-et teljesített délután, míg a csapattárs, Carlos Sainz 45-öt.

„Most jól érezem magam, és járkáltam is, de valami miatt a hátam eléggé fájt az edzés alatt, főleg a tempósabb kanyarokban a keményebb fékpontokon” – kezdte. „Beszéltem a specialistámmal, aki megpróbálta kitalálni, mi lehet a helyzet, de ez az egész nem túl egyértelmű” – tette hozzá. „Most fájdalomcsillapítókat használtunk, és így tovább, de ma ez az egész eléggé visszavetett.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Eléggé frusztráló volt. Nem tudtam kellően magabiztos lenni az autóban, így nem is nyomhattam teljes gázzal. Nagyon remélem, hogy holnapra rendbe fog jönni, és teljes mértékben készen fogok állni a következő edzésre” – magyarázta.

„Korlátoznom kellett a körözgetést, hogy megbizonyosodhassak róla, hogy szombaton és vasárnap megfelelő formában leszek. Tehát nem volt olyan zökkenőmentes ez az edzésnap, mint a múlt péntek. Azt hiszem, egy kicsit le vagyok maradva, ha összevetjük a köröket és minden mást” – tette hozzá a Sky Sportsnak nyilatkozva.

Norris számára a mai nap nemcsak a hátfájás miatt volt kellemetlen, hanem az első edzés után kapott három rajthelyes büntetés miatt is, amit azért „ítéltek meg” neki, mert a sárga zászlós jelezés alatt előzte le Pierre Gaslyt.

Stájer Nagydíj – minden esemény élőben az M4 Sporton!
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak