Musorujsag
Élő Eredmények

Horner, Vettel és az „egyértelmű nem”

Horner, Vettel és az „egyértelmű nem”

Sky Sports
Tagadhatja akárhányszor Sebastian Vettel visszatérésének lehetőségét a Red Bull, újra és újra szembesítik őket a kérdéssel. Christian Horner most a Racing Point figyelmébe ajánlotta a németet…

A pletykák szerint a Red Bull elgondolkodhat Sebastian Vettel visszafogadásán, Franz Tost Alpha Tauri-főnök úgy véli, mindegy, mit nyilatkozik Helmut Marko és Christian Horner, a végső döntést Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa hozza meg első számú csapata 2021-es felállásáról, maga a négyszeres világbajnok pedig azt nyilatkozta, ha ajánlatot kapna korábbi csapatától, igent mondana rá.

Nehéz kiigazodni rajta, hogy is állhat pontosan, létezik-e egyáltalán a Vettel, Red Bull lehetőség 2021-re, ám az biztos, hogy az érintettek bármit is mondanak, nem szabadulhatnak a témától. Christian Hornert a Sky Sports a Stájer Nagydíj első szabadedzésén is kérdezte erről, és ismét kizárta a nagy igazolás lehetőségét.

Christian Horner (Fotó: Servus TV)

„Ezt a témát nagyon felkapták. Csodálatos időket éltünk át Sebbel, és örökké része marad a történelmünknek, de nem számítottunk rá, hogy idén elérhetővé válik. Elkötelezettek vagyunk a jelenlegi versenyzőink iránt, elégedettek vagyunk velük, Maxszal és Alexszel is. Szerintem komoly potenciál van bennük a jövőre nézve. Szóval sajnos nincs helyünk.”

Hornert megkérdezték, ez határozott nemet jelent-e. „Attól tartok, ez egy egyértelmű nem. És szerintem Sebastian tudatában van ennek” – felelte.

A csapatfőnök ugyanakkor szívesen „lepasszolná” Vettelt más csapatnak, például a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointnak, amellyel csütörtökön már a német is flörtölt. „Szokatlan, hogy egy négyszeres világbajnoknak nincs még helye az év ezen szakában. Gyanítom, van pár lehetősége, például a Racing Point, vagy egy év kihagyás, hogy aztán újra mérlegelhesse a lehetőségeket.”

Hornert szembesítették a ténnyel, hogy Sergio Pérez 2022-ig szóló szerződéssel rendelkezik a Racing Pointnál, Lance Strollt pedig a tulajdonos apja aligha fogja kirúgni a csapatából. Ezzel a brit is egyetértett, ugyanakkor emlékeztetett: „Nem tudhatjuk, mi áll a szerződésekben. Biztosra veszem, hogy vannak opcióik, kilépési pontok és hasonlók. De ez igazán nem ránk tartozik” – tette hozzá.

Stájer Nagydíj – minden esemény élőben az M4 Sporton!
Borítókép: Sebastian Vettel a Servus TV vendégeként (Fotó: Servus TV)

További tartalmak