Musorujsag
Élő Eredmények

Minél több klasszis van a mezőnyben, annál jobb!

Minél több klasszis van a mezőnyben, annál jobb!

RaceFans
A mezőny tagjai örömmel fogadták Fernando Alonso visszatérésének hírét. A spanyol korábbi világbajnoki riválisai, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is úgy érzik, a Forma–1-nek is jót tesz, hogy a kétszeres bajnok újra ott lesz a mezőnyben.

A Renault szerdán jelentette be, 2021-ben Alonso lesz Esteban Ocon csapattársa, vagyis a spanyol pályafutása során harmadik alkalommal is csatlakozik a francia alakulathoz, 2018 után pedig újra ott lesz a királykategória mezőnyében. Korábbi és jövőbeli ellenfelei örömmel hallották visszatérésének hírét, és az F1 miatt is örülnek annak, hogy a kétszeres világbajnok újra ott lesz a rajtrácson.

„Minél több topversenyzőnk van, annál jobb a sportnak” – jegyezte meg Lewis Hamilton, aki 2007-ben Alonso oldalán debütált az F1-ben, első összecsapásuk tétje pedig azonnal a bajnoki cím volt. „Nem beszéltem még vele, tehát nem tudom az okokat, de gratulálok neki” – tette hozzá.

Hamilton csapattársa, a múlt heti Osztrák Nagydíj győztese, Valtteri Bottas hozzátette: „Nagyon jó, hogy újra láthatjuk. Teljesen nyilvánvaló, hogy egy nagy névről van szó, hiszen bajnoki címeket nyert. Ahogyan Lewis is említette, fontos, hogy minél több topversenyzőnk legyen, hogy itt legyenek a világ legjobb versenyzői.”

Fernando Alonso (Fotó: Fernando Alonso/Twitter) Fernando Alonso (Fotó: Fernando Alonso/Twitter)

A 2010 és 2013 között Alonsóval több emlékezetes bajnoki csatát is vívó Vettel (akinek egyelőre nincs szerződése 2021-re, tehát nem tudni, harcolhat-e jövőre is a spanyollal) megjegyezte, „a visszatérés nagyon jót tesz majd a Forma–1-nek, és látni fogjuk, hogyan boldogul majd”.

A mclarenes Lando Norris riválisaival ellenben eddig sosem harcolhatott még Alonsóval, hiszen pont ő váltotta a brit alakulatnál, amikor 2018 végén visszavonult. A fiatal tehetség megjegyezte, már várja, hogy összecsapjon a kétszeres bajnokkal (arra, hogy ő küzd majd vele leggyakrabban a megszólalók közül jó esély mutatkozik, hiszen a McLaren és a Renault is a középmezőnyben tanyázik, 2021-ben pedig a fejlesztések befagyasztása miatt várhatóan konzerválódnak az erőviszonyok).

„Nagyon várom már, hogy ellene harcolhassak! Értelemszerűen erre még nem volt lehetőségem. Néhány szabadedzésen helyettesítettem őt, és ott voltam a csapatban mellette, szóval egy kicsit tanulhattam arról, hogyan dolgozik, ismerem a munkamódszereit, és jól tudom, mennyire erős versenyző. Szóval, várom ezt a kihívást. Jó srác, tisztelem őt, és egész jól ki is jövünk. Szóval, gratulálok neki a visszatéréshez, és remélem, hogy a jövőben lesznek jó csatáink” – mondta.

Stájer Nagydíj – minden esemény élőben az M4 Sporton!
Borítókép: Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak