Musorujsag
Élő Eredmények

F3: Drámai ütközés után francia győzelem a sprintfutamon

F3: Drámai ütközés után francia győzelem a sprintfutamon

Boxutca
A Red Bull-junior Liam Lawson és az F3-as veterán, Jake Hughes küzdelméről szólt az F3-asok vasárnapi versenye, végül azonban egy 16 éves újonc, Théo Pourchaire örülhetett, rutinos riválisai ütközését követően ugyanis ő szerezte meg a győzelmet a Red Bull Ringen.

A Red Bull-junior Liam Lawson és az F3-as veterán, Jake Hughes küzdelméről szólt az F3-asok vasárnapi versenye, végül azonban egy 16 éves újonc,Théo Pourchaire örülhetett, rutinos riválisai ütközését követően ugyanis ő szerezte meg a győzelmet a Red Bull Ringen.

Tegnap többnyire a biztonsági autó mögött rótták a köröket, majd a futam megszakítását követően hosszú percekig a boxban rostokoltak, ma viszont „teljes értékű” versenyt futhattak a Forma–3-as kategória pilótái.

Ennek a versenynek a két főszereplője kétségkívül Lawson és Hughes volt, aki az elsőtől az utolsó pillanatig látványos csatát vívtak a győzelemért – más kérdés, hogy a futam utolsó pillanata számukra hamarabb jött el, mint a célba érkezők számára, három körrel a leintés előtt ugyanis egy ütközés mindkettejük versenyének véget vetett.

Stájer Nagydíj – minden esemény élőben az M4 Sporton!

Az ütközés előtt épp Hughes lendült akcióba: a DRS-sel megtámogatva lehagyta Lawsont, aki azonban nem hagyta magát, próbált ellenfele mellett maradni, a négyes kanyarban viszont megcsúszott – neki Hughes autójának. A koccanás bár elsőre nem tűnt vészesnek, az autók olyannyira megsérültek, hogy egyik versenyző sem tudta a célba juttatni őket.

Hughes és Lawson kiesése után az addig harmadik helyen haladó Pourchaire került az élre, és mivel a baleset után pályára küldték a biztonsági autót, elsőségét már senki sem veszélyeztette az utolsó három körben, pályafutása második hétvégéjén tehát megszerezte első győzelmét.

A mindössze 16 éves franciát – aki nagy reménységként, hazája F4-es bajnokaként érkezett a mezőnybe – Logan Sargeant követte a célban, a dobogó harmadik fokára pedig David Beckmann állhatott fel.

Fontos pontokat szerzett még Richard Verschoor, valamint a bajnoki pontversenyt vezető Oscar Piastri is, aki a lassú kezdés után (sokáig úgy tűnt, megragad a 10. hely környékén) egész az 5. pozícióig jött föl. Lawson kiesésével, és azzal, hogy Frederik Vesti „csak” nyolcadik lett, Piastri a bajnokságban is növelni tudta az előnyét.

Kép: F3/Twitter
Borítókép: Théo Pourchaire (Kép: F3)

További tartalmak