Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton vezetésével kettős Mercedes győzelem a Stájer Nagydíjon!

Hamilton vezetésével kettős Mercedes győzelem a Stájer Nagydíjon!

Boxutca

Az első és talán utolsó Stájer Nagydíj bizonyosan nem íródik be a Ferrari dicsőség könyvébe, sem a rajthelyük, sem a versenyen nyújtott teljesítményük kapcsán. Már persze, ha lehet teljesítményről beszélni abban az esetben, ha nagyjából két kanyarig jut egy futamon a sorozat legpatinásabb istállója. Ott ugyanis sikeresen összeakaszkodtak, ezúttal Charles Leclerc kezdeményezésével. Bár még tovább tudtak menni, de ott volt a vége mindkettejük futamának.

Nem úgy a mercedeseknek, akik közül Lewis Hamilton tökéletes futamot teljesített, de Valtteri Bottas is remekelt, hiszen az utolsó körökben sikeresen beérte és meg is előzte az addig elég komoly ékként funkcionáló Max Verstappent. A holland ezúttal tehát nem esett ki, csupán egyetlen helyet hátrébb csúszott, de így is felállhatott a dobogóra.

Nem volt túlzottan eseménydús tehát az első hármas élete, mögöttük azonban, ha nem is az egész futamon, de a vége felé igencsak komoly csaták alakultak ki. A nap versenyzője Sergio Pérez lett, aki szinte az utolsó pillanatig csillagrombolóként ment végig a mezőnyön, de a végéhez közeledve a bicskája beletört Alexander Albonba. Amikor a brit-thai pilótát próbálta ugyanis megelőzni, koccantak és megsérült a Racing Point első szárnya. Ezzel meg is állt a szárnyalás, ami egyébként a negyedik helyet jelentette volna számára. Így viszont a hatodik helyen zárt. Albon megszabadult tőle (4.), majd az utolsó kanyarban utolérte Lando Norris (5.), és egészen a célvonalig kétséges volt, hogy a mexikói vissza tudja tartani a közben a nyakára érkező, és jobban kigyorsító csapattársát, Lance Strollt (7.).

A Stájer Nagydíj a jó pár középmezőnyös csata ellenére nem hozott hasonló izgalmakat, mint az osztrák futam, még annak ellenére sem, hogy a szombati esős időmérő bizonyára picit beleszólt a valós sorrendbe. Lewis Hamilton győzelme egyértelmű volt, de ezzel együtt sem ő áll a tabella élén, hiszen az első futamot csak a negyedik helyen zárta, míg az akkori nyertes, Valtteri Bottast ezúttal a második helyen intették le. Jobb helyzetben lenne a címvédő, ha a leggyorsabb kört meg tudta volna tartani, de azt a 9. pozícióban befutó Carlos Sainz elhappolta előle. A Magyar Nagydíj előtt így az állás: Bottas 43, Hamilton 37 és Lando Norris, aki fájdalmai ellenére remekelt ezúttal is, és élete versenyének nevezte a Stájer Nagydíjat, 26 pontot jegyez.

A Stájer Nagydíj rendhagyó pódiuma – Batchelor / XPB Images

Bár sok médiumban megjelent, hogy a koronavírussal kapcsolatban hozott új, magyarországi szigorítások meghiúsíthatják a jövő heti hungaroringi futamot, ezt maga az F1 cáfolta, itt írtunk róla. Jön tehát a Forma-1, csak mi nem nagyon mehetünk, még a környékére sem, de minden eseményét élőben közvetítünk majd.

 

További tartalmak