×

F1-es díjátadó „robotokkal” – Hamilton furcsának érezte

Furcsának találta Lewis Hamilton, hogy önjáró „dobozok” nyújtották át neki a győzelmi serleget a Stájer Nagydíjon. De a hangulat szempontjából is volt hiányérzete.

Lewis Hamilton, Max Verstappen és a trófeát szállító mozgó doboz... (Fotó: XPB)
Az F1 második nagydíjhétvégéjére már szinte megszokottá vált, hogy folyamatosan maszkban látni a résztvevőket, az interjúkat pedig több méteres távolságból készítik a versenyzőkkel, ám a vasárnapi Stájer Nagydíj így is hozott egy járványhelyzet miatti további újdonságot: a „robotos” díjátadót.

Miközben egy héttel korábban még az F1 és a betétversenyek első három helyezettje is egy maszkos alkalmazottól vette át a díját, az F1 a második hétvégére újított, és távirányítású „dobozokon” szállította a versenyzőkhöz a trófeát. Volt is, aki nagyot nézett, és zavarában elsőre nem tudta, nyúlhat-e a pályát formázó díjért.

A győztes Lewis Hamilton elárulta, nem feltétlenül nyerte el tetszését az új megoldás. „Eléggé furcsának éreztem. Akkor már jobb lett volna, ha csak odadobják nekem, vagy hasonló…” – kommentált. „Ezek nagyon-nagyon furcsa idők. Amikor dolgozol, minden normálisnak tűnik, a vezetés, a versenyzés is. De amikor kiszállok az autóból, szembejön veled a valóság, hogy nincs hangulat. Nekem hiányoznak a szurkolók. Ez az egész megmutatja, mekkora különbséget jelentenek.”

Szerinte így az ünneplés is más. „Igazán hiányzott nekem ez abban a pillanatban. Általában megosztja az ember azokkal, akik érte szorítanak, és most erre nincs lehetőség. Szóval a trófeákkal érkező dobozok furcsa érzést keltettek. Egy kicsit túl sok volt szerintem, mivel itt mindenkit leteszteltek, mindenki kesztyűt és maszkot visel.”

A mozgó dobozok egyébként a valóságban csak átalakított és kidekorált távirányítós autók – mint azt a róluk kiszivárgott alábbi „meztelen” fotó is mutatja.

Az „önkiszolgáló” díjátvétel és a kis robotok egyszerre nyújtottak bizarr és kissé mókás látványt, de libertys szemmel kétségkívül lehet bennük potenciál. Ki tudja, a jövőben talán itt is a hírességek világa felé nyitnak, és egyszer még R2D2-t is díjátadóvá teszik…