Musorujsag
Élő Eredmények

Már a Red Bull is tart a Racing Point „hihetetlen” tempójától

Már a Red Bull is tart a Racing Point „hihetetlen” tempójától

Racefans, Sky Sports
Akár a Red Bullra is veszélyt jelenthet a Stájer Nagydíjon időnként még a Mercedesnél is gyorsabb Racing Point Christian Horner szerint. Lance Stroll a második-harmadik helyre sorolja magukat.

A top 10-en kívüli rajtpozíciói talán csalódottá tették a szombati eső által megtréfált Racing Pointot, ám a gyenge alaphelyzetük csak még látványosabbá tette a versenyüket. Sergio Pérez a 17. helyről jött föl hatodiknak, miközben Lance Stroll 12.-ként indulva lett hetedik. Tempójukról sokat elárul, hogy pénteken a szabadedzéseken a Mercedesszel és a Red Bull-lal is tartották a lépést a hosszú etapokon, vasárnap pedig maradt bennük némi hiányérzet, mivel elérhetőnek tartották a jobb helyezéseket is.

Nem lenne meglepő, ha a Renault-t éppen e forma ösztökélte volna az ellenük való óvás benyújtására: a sárga-feketék alighanem maguk is érzi, hogy ellenfelük elléphet tőlük a bajnokságban a tavalyi Mercedesről másolt autójával…

Tekintve, mennyire gyengélkedik a Ferrari, a Racing Point akár még a konstruktőri harmadik hely megszerzésével is kacérkodhat, mi több, Christian Horner attól tart, hogy még a Red Bullra is veszélyt jelenthetnek a versenyeken. „Szerintem mindenkinek tartania kell a Racing Pointtól” – jelentette ki az osztrákok csapatfőnöke. „Pérez egy ponton még a Mercedesnél is gyorsabb volt a versenyen. Bottas egy körrel régebbi gumin ment, mint a Racing Point, de Pérez így is három-négy tizeddel gyorsabb volt nála. Szóval lenyűgöző tempót mutattak.”

Helmut Marko tanácsadó hozzátette, sokan bajba kerülhetnek, ha a rózsaszín autók tartósítani tudják ezt a formát. „Pérez tempója hihetetlen volt. Ha más pályákon is meg tudják ezt ismételni, akkor még ránk is fenyegetést jelenthetnek.”

Horner most is saját bőrükön tapasztalták e fenyegetést, hiszen Pérez a verseny hajárjában nagy nyomás alá helyezte Alexander Albont. Küzdelmüknek végül a mexikói szárnytörése vetett véget. „Alex hihetetlenül jól csinálta, hogy maga mögött tudta tartani őt” – állapította meg.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

A Racing Point nyers tempójával Lance Stroll is elégedett. A futam után kijelentette, ez alapján jelenleg a második-harmadik helyen állnak a csapatok között. „Lehet vitatkozni ezen, de a második, talán a harmadik leggyorsabb autó volt a miénk ma. Egyértelműen gyorsabb a Renault-énál és a McLarenénél, valamint a többi riválisunknál. Ez igazán biztató” – jelentette ki a Sky Sportsnak.

Innen nézve az eddigi eredményeik és a McLarennel szembeni 17 pontos hátrányuk nem fest annyira hízelgő képet a csapat és a versenyzők teljesítményéről. Valami hiba mindkét hétvégén csúszott a gépezetbe, legyen szó akár a versenystratégiáról (Pérez nem cserélt kereket az első versenyen), akár elszúrt időmérőről, ütközésről (Pérez, Albon) vagy megbízhatósági gondokról (Stroll kiesése egy hete). „Nem volt ez egy tökéletes verseny egyikünk számára sem. Sergio a tizenhetedik helyről rajtolt, és egészen jó eredményt ért el, az én versenyemnek pedig voltak egyértelműen frusztráló részei, például hogy beszorultam Ricciardo mögé. De a tempó egész idő alatt megvolt, és ez nagyon ígéretes a jövő szempontjából.”

Borítókép: Alexander Albon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak