Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Pérez már új csapatot keres Vettel miatt!

Sajtó: Pérez már új csapatot keres Vettel miatt!

ESPN
Mexikói lapértesülések szerint több csapattal is fölvette a kapcsolatot Sergio Pérez menedzsmentje. Ez megerősíteni látszik a Sebastian Vettelről és a Racing Pointról szóló találgatásokat.

Lawrence Stroll a Ferrarit év végén elhagyó Sebastian Vettelt akarja. Több forrás is megerősítette az elmúlt napokban, hogy a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Point lehet a négyszeres világbajnok célállomása, és most Mexikóból olyan információk érkeztek, amik megerősíteni látszanak e híradásokat.

Az ESPN mexikói kiadása a Racing Pointhoz közeli informátorra hivatkozva arról számolt be, Sergio Pérezt már értesítették arról, hogy a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll és Sebastian Vettel közel kerültek az egyezséghez, ezért arra kérte menedzserét, Julian Jakobit, hogy keressen neki ülést 2021-re. Az elismert ügynök állítólag már hetek óta dolgozik azon, hogy a legjobb opciót hozza össze pártfogoltjának.

Péreznek ugyan 2022-ig szóló megállapodása van a Racing Pointtal, ám abban szerepel egy kitétel, amely lehetővé teszi, hogy július végéig egy végkielégítés fejében az istálló felbontsa azt. Idősebb Stroll állítólag mindenáron szeretné megszerezni Vettelt, mivel egy négyszeres világbajnokkal hitelt és lendületet adna a szintén általa irányított Aston Martin jövő évi F1-es visszatérésének. A brit márka a Racing Pointot veszi a nevére jövőre.

A beszámoló szerint Vettel és a Racing Point szerződését akár már az augusztus első hétvégéjén rendezendő Brit Nagydíjon, vagyis a Pérezzel való szerződésbontási határidő utáni napokban bejelenthetik.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Pérez számára eközben lehetséges opció marad az F1-es folytatásra: a Haas és az Alfa Romeo. Az ESPN szerint e két gárdával vehette föl a kapcsolatot a menedzsmentje – előbbi istállónál Romain Grosjean, utóbbinál Kimi Räikkönen helyére tartják esélyesnek, jóllehet a két csapattársnak, Kevin Magnussennek, illetve Antonio Giovinazzinak sem biztos még a helye. A német Bild azt írta, Pérez számára a Haas lehet a reálisabb opció, svájci Blick eközben az Alfát említi lehetséges célállomásnak – utóbbival Sauber néven Pérez már versenyzett, és dobogós sikereket is ünnepeltek együtt.

Az ESPN emellett megemlíti egy alternatív forgatókönyv lehetőségét. Eszerint a Racing Point nem Pérezt, hanem Lance Strollt küldi el. Noha szakmai szempontból bizonyára a Pérez, Vettel páros lenne az erősebb, ehhez Lawrence Strollnak meg kéne erőltetnie magát, és nem apaként, hanem a kegyetlen üzletember énjével kéne döntenie saját fia menesztéséről. A Motorsport Week szakírója, Joe Saward rámutatott, üzleti szempontból ez tűnne az észszerűbb megoldásnak, mivel ellenkező esetben nemcsak a Pérezzel történő szerződésbontásért és Vettel magas fizetéséért kell mélyen a zsebébe nyúlnia a csapatnak, de várhatóan a mexikói erős szponzortámogatását is elbuknák.

Akárhogy is alakul, egyre biztosabbnak tűnik, hogy Vettel Racing Pointhoz/Aston Martinhoz szerződése nemcsak puszta pletyka, egyre valóságosabbnek tűnő forgatókönyv.

Borítókép: Sebastian Vettel sem csapattársa, sem utódja nem lesz Sergio Péreznek (Fotó: XPB)

További tartalmak