Musorujsag
Élő Eredmények

„Szerződésem van” – Pérez nem adná Vettelnek az ülését

„Szerződésem van” – Pérez nem adná Vettelnek az ülését

Boxutca
Hiába erősödnek a Sebastian Vettel érkezéséről szóló találgatások, Sergio Pérez egyértelművé tette, szeretné kitölteni a 2022-ig szóló szerződését a Racing Pointtal. Egy tüskét azért odaejtett a négyszeres bajnoknak…

A megszokottnál nagyobb várakozás előzte meg a Racing Point hungaroringi csütörtöki sajtótájékoztatóját, hiszen a héten híre ment, hogy a csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll minden követ megmozgat Sebastian Vettel 2021-es szerződtetéséért. Noha elméletben a saját fiát, Lance Strollt is elküldhetné a csapattól, a feltételezések szerint a négyszeres bajnok Sergio Pérez ülését veszélyezteti, mivel a mexikói további két évig szóló kontraktusában egy kitétel lehetőséget kínál az idő előtti szerződésbontásra.

„Szerződésem van a csapattal, amennyire én tudom” – jelentette ki a pletykák kapcsán nagy sóhaj kíséretében a mexikói. „Idő kell a válaszra. Meglátjuk, mi történik a következő hetekben. Ami engem illet, szerződésem van a csapattal, és maximálisan hiszek abban, hogy a jövőm a csapatnál van.”

Szavai ugyanakkor sem azt nem zárják ki, hogy a Racing Pointnak más tervei vannak, sem azt, hogy Péreznek mégis mennie kell év végén. Ezt erősítette arra a kérdésre adott válasza is, ki meri-e jelenteni, hogy 100%-ig biztos a maradásában. „Az F1-ben sosem tudhatod. Amíg nem rajtotál el egy versenyen, nem biztos, hogy versenyzel. Így mennek a dolgok. Tudom, hogy szerződésem van, tudom, hogy a héten felröppentek ezek a pletykák” – felelte, majd megerősítette, az egyik csapat kapcsolatba lépett velük ezen hírek hallatán.

„Egy csapat fölvette velünk a kapcsolatot a paddockban, de nevet nem fogok mondani. De más csapatok is, más kategóriákban, ami eléggé meglepett, mivel szerződésünk van 2021-re itt. De ezek csak pletykák egyelőre, annyit tudok biztosan, hogy szerződésem van.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A mellette ülő csapattársát, Lance Strollt is kérdezték arról, biztosnak érzi-e helyét, vagy hajlandó lenne-e félreállni Sebastian Vettel miatt. „Eltökélt szándékom itt maradni” – tette egyértelművé a tulajdonos fia.

Pérezt arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy érvényes szerződése ellenére a menesztéséről találgatnak. „Ez hozzá tartozik. A csapat nagyot lépett előre, és jó, hogy nagy neveket hoznak velünk összefüggésbe, mert azt mutatja, hogy fejlődtünk. A csapat büszke lehet erre. Tíz éve vagyok az F1-ben, már megszoktam ezt” – reagált.

Pérez azt is elmondta, hogy a csapat felé még semmit nem kommunikált arról, hogy történhetnek változások. „A csapat részéről semmi sem változott, minden világos. Nincs mit mondani erről.”

Sergio Pérez és Lance Stroll (Fotó: XPB)

A mexikói versenyzőt és csapattársát végül arról is megkérdezték, szerintük Vettel milyen pluszt adhatna a jövőre Aston Martinná alakuló gárdának. Pérez ezen a ponton azért megengedett magának egy kis szurkálódást. „Nagy név ő a sportágban, sokat ért el a pályafutása során. Persze nem titok, rendkívül szerencsés is volt, hogy olyan nagyszerű autói voltak egész pályafutása során. De ez nem von le semmit az érdemeiből. Jó név lenne ő a csapatnál” – vélekedett.

Péreznek a menesztése esetén a hírek szerint az Alfa Romeónál és a Haasnál lehetnek a legjobbak az esélyei 2021-re, miközben az élcsapatoknál elméletileg már csak a Red Bullnál lenne lehetőség. A versenyzőnek nem lenne ellenére, ha akár Max Verstappen csapattársaként kellene helyt állnia. „Ebben a sportban hinned kell, hogy bárki ellen helyt állsz. Szóval miért ne?” – mondta.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak