Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton körrekorddal a pole-ban a 35. Magyar Nagydíjon

Hamilton körrekorddal a pole-ban a 35. Magyar Nagydíjon

Boxutca

„Továbbra is az állunkat keressük Norbival” – mondta Wéber Gábor a Williamsek Q1-es teljesítménye kapcsán, hiszen George Russell a 9., míg Nicholas Latifi a 15. továbbjutó helyen végzett. A pálya állapota egyértelműen javult azokban az időkben, amikor a két Williams nagyot lépett előre, de mindenki másnak is volt lehetősége javítani.

George Russell – Bearne / XPB Images

Ugyanilyen meglepő volt, csak épp negatív irányban, hogy a Red Bull versenyzője, Max Verstappen egy rövidke időre a veszélyzónában tartózkodott. Aztán végül nem is ugrott túl nagyot onnan, csupán a 8. legjobb idővel teljesítette az első szakaszt, míg a Racing Pointok az élen zártak. Csütörtökön még Verstappen Ujvári Máténak azt nyilatkozta, hogy a Red Bull a második erő, de jelenleg ez nagyon nem így van.

Persze mindig van lejjebb… Az Alfa Romeo például nagyon nem akart működni, Kimi Räikkönené lett ugyanis a legrosszabb köridő, mellyel új negatív rekordot állított be a finn a Q1-es távozást illetően.

Kimi Räikkönen – Charniaux / XPB Images

A középső szakaszban a Racing Pointok húztak egy merészet, ami éppen csak működött. Közepes gumit tettek fel, amivel persze vesztették az első helyeket, de nem is volt veszélytelen a próbálkozás. Stroll könnyedebben jutott tovább, de Pérez már csak a 9. helyet tudta megfogni, és csak azt a Pierre Gaslyt sikerült megelőznie a továbbjutók között, aki motorproblémával küszködött.

Sergio Pérez – Batchelor / XPB Images

Persze a Williams ezúttal már távozott, de így is hatalmas teljesítmény, hogy már-már bebetonozódva az utolsó helyek egyikére, a Magyar Nagydíjon a középmezőnyből várhatják a rajtot.

Alexander Albon – Batchelor / XPB Images

A Red Bull volt az etap meglepetéscsapata azzal, hogy Alexander Albon a 13. helyen távozott, míg márkatársa a harmadik helyen jutott tovább. Megszakadt viszont a Ferrari negatív sorjázása, ezúttal mindkét vörös autó továbbjutott.

Sebastian Vettel – Batchelor / XPB Images

A Q2-t Lewis Hamilton nyerte méghozzá új körrekorddal. Így a kérdés az maradt leginkább a Q3-ra, hogy meglesz-e a pályafutása 90. pole-ja?

Meglett! Kettős Mercedes első rajtsorrend alakult ki ezzel a 35. Magyar Nagydíjra. Élete legjobb pozícióját érte el a Racing Point ifjú versenyzője, Lance Stroll ugyanis Hamilton és Bottas után sorakozhat fel vasárnap a rajtrácsra. Mögötte csapattársa, valamint a két ferraris, Vettel és Leclerc várhatja majd a zöld jelzést.

Fontos információ, hogy vasárnap ezúttal 10 perccel korábban, 14:20-kor kezdjük a felvezető műsort, majd jöhet a Magyar Nagydíj fő eseménye, a hazai versenyünk.

 

További tartalmak