Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton nyert a Hungaroringen, Verstappen második helyet mentett

Hamilton nyert a Hungaroringen, Verstappen második helyet mentett

Boxutca
Lewis Hamilton nyolcadszor nyert a Hungaroringen, beállítva ezzel Michael Schumacher egyik rekordját (legtöbb győzelem egy adott helyszínen), miközben Max Verstappen hatalmasat mentett: úgy lett második, hogy a rajtrácsra igyekezve összetörte autóját.

Az élről startoló Hamilton vezető pozíciója egy percig sem forgott veszélyben egyik kedvenc helyszínén, a Hungaroringen, noha az időjárás is adott egy esélyt a többieknek: a futam vizes pályán vette kezdetét, és ahogyan azt a hétvége során a kisebb kategóriákban, vagy az elmúlt évek esős versenyein többször láttuk, ez általában tud kavarodást okozni a magyar pályán.

A káosz most sem maradt el az első körökben, mindez azonban a magabiztosan kezdő Hamilton mögött történt. A figyelem középpontjába a rajt után a két Haas került, akik már a felvezető kör után föltették a száraz pályás abroncsokat, amik a riválisok autóira csak körökkel később kerültek föl, az amerikai csapat pedig nagyot nyert ezzel a húzással, Kevin Magnussen és Romain Grojsean ugyanis a harmadik és a negyedik helyre lépett elő.

Hamilton és a bemelegítő körön komoly hibát vétő Verstappen mögé. Látva, hogy a holland összetörte autóját, már az kisebbfajta csodának számított, hogy egyáltalán részt vehetett a futamon, nemhogy öt helyet javítva, a második helyen állt a kaotikus első körök után.

Mogyoród, 2020. július 19.
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője halad a mezőny élén, mögötte Lance Stroll, a Racing Point kanadai versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíján a mogyoródi pályán, a Hungaroringen július 19-én. Hamilton az első rajtkockáról indult.
MTI/AP Pool/Darko Bandic

Verstappen aztán a száraz pályán is tartani tudta helyezését, sőt, az utolsó körökig jóformán senki sem jelentett veszélyt rá, hiszen amilyen magabiztosan haladt Hamilton az élen, annyira magabiztosan ment ő a második helyen. A verseny végén aztán a friss gumikon támadó Valtteri Bottas alaposan meghajtotta, előzési pozícióba viszont nem került a hollandhoz képest (ehhez talán egyetlenegy kör kellett volna), aki tehát a drámai kezdés után idei legjobb eredményét szerezte.

Bottasnak tehát be kellett érnie a harmadik helyezéssel, vagyis idei leggyengébb eredményével, ami jól mutatja, milyen futamot tudhat a háta mögött a finn: a rajt után számos pozíciót veszített, amiket a felszáradó pályán ugyan szépen lassan visszanyert, mire összeszedte magát, Hamilton már messze járt. Eredményével egyébként az elsőséget is elveszítette a pontversenyben, amit már a csapattárs vezet.

A negyedik helyen Lance Stroll végzett a Racing Pointtal – maga és csapata idei legjobbját szállítva – megelőzve a Red Bull-os Alexander Albont és a Ferrari mindkét versenyzőjét, ismét jelezte tehát, a „rózsaszínekkel” komoly dobogós esélyesként kell számolni, amennyiben végre sikerül összerakniuk egy tökéletes hétvégét.

Mogyoród, 2020. július 19.
A FIA által 2020. július 19-én közreadott képen technikusok veszik körül Kevin Magnussen, a Haas dán versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának időmérő edzésén a mogyoródi pályán, a Hungaroringen július 18-án.
MTI/EPA/FIA/F1

Ami a vörösöket illeti, ezúttal csak Sebastian Vettel tudott pontot szerezni: a német egy hatodik helyet mentett, miközben Charles Leclerc csak 11. lett. Noha a tempó ismét hiányzott a Ferrarinál, a monacói esetében a taktika sem működött, kemény keverékű abroncsai szinte teljesen elkoptak a futam végére, így fordulhatott elő, hogy még a pontzónába sem tudta beverekedni magát.

A két ferraris közé Sergio Pérez, Daniel Ricciardo és a Haas futam eleji húzását követően ugyan hátraeső, ám mégis pontot mentő Magnussen (a csapattárs, Grosjean a 15. helyig esett vissza), valamint Carlos Sainz fért be – ők tették tehát teljessé a pontzónát.

A világbajnokság egy hét pihenő után Silverstone-ban folytatódik majd a Brit Nagydíjjal, amit aztán szüntet nélkül még egy ottani viadal követ majd, ami a 70. Évforduló Nagydíjat nevet viseli majd. Az eseményeket természetesen akkor is figyelemmel követhetik majd az M4Sporton!

 

Borítókép: A 35. Magyar Nagydíj győztese, Lewis Hamilton - Batchelor / XPB Images

További tartalmak