Musorujsag
Élő Eredmények

Még menthető Gasly motorja

Még menthető Gasly motorja

GMM
Noha Pierre Gasly autójában látványosan adta meg magát a Honda-motor, és úgy tűnt, ismét cserélni kell majd, a japánok sportigazgatója elárulta, az első vizsgálatok alapján az erőforrás megmenthetőnek tűnik.

Nem Gasly hétvégéje volt a hungaroringi: egy szenzorprobléma miatt a teljes első szabadedzést ki kellett hagynia, és bár ezt a hibát orvosolta a csapata, az időmérőn újra motorgondokra panaszkodott; erőforrása kihagyott a Q2-ben. Nem sokkal azt követően, hogy ezt szóvá tette, erőforrása megadta magát…

A Honda az edzés után jelezte, a motorcsere elkerülhetetlen, így a vasárnapi futam előtt végre is hajtották azt – most még büntetlenül, Gasly esetében ugyanis ez volt az első erőforráscsere a szezon során.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

A futamon aztán, hiába a csere, Gasly az erőforrás meghibásodása miatt volt kénytelen kiállni, ráadásul a motor igencsak látványosan adta meg magát: amikor a francia kiállt a boxba (ekkor már tudta, hogy hibás az erőforrás, futamának tehát valószínűleg vége), autója hátuljából komoly füstfelhő szállt fel.

Úgy tűnt tehát, hogy a Brit Nagydíj előtt újabb csere vár majd az Alpha Taurira, Gasly pedig ezért már büntetést is kaphat, a Honda sportigazgatója, Tanabe Tojoharu azonban jelezte, az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, az erőforrás még menthető.

„Nos, igen, eléggé rossznak tűnt” – jegyezte meg nevetve a japán szakember a vasárnapi motorhiba kapcsán. „De az adataink most azt mutatják, az erőforrás nem sérült, bár még alaposabban is le fogjuk ellenőrizni, hogy egészen biztosak lehessünk a dolgunkban. Biztos, ami biztos” – tette hozzá óvatosan.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak