Norris úgy érzi, „élete legrosszabb rajtjával” cserbenhagyta a McLarent

Az első két versenyen remeklő Lando Norris úgy érzi, cserbenhagyta csapatát a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon, ahol „élete eddigi legrosszabb rajtját” követően csak tizenharmadikként ért célba.

XPB_1044405_HiRes Lando Norris a rajt után (Fotó: XPB)
Norris a kilencedik helyről indult, a rajtnál azonban számos pozíciót veszített a Hungaroringen, melyek közül csak keveset tudott visszanyerni idei leggyengébb futamán, ahol egy lassabb kerékcsere is hátráltatta. Ő maga azonban a leintést követően nem a csapat hibáját okolta a gyenge eredményért, hanem magára vállalta a felelősséget.

Kiemelte, minden a rajtnál úszott el, amit ő rontott el, tehát a futam során „ő hagyta cserben” csapatát azt követően, hogy a két osztrák versenyen két kiugróan jó eredménnyel ajándékozta meg őket.

„A csapat jó munkát végzett” – kezdte. „Lehet, az a kiállás nem volt csodálatos, de semmit sem vettek el tőlem. Azt hiszem, inkább én hagytam cserben a csapatot, olyan értelemben, hogy valószínűleg ez volt éltem legrosszabb rajtja. Csak előre akartam menni, és amikor a vizes pályán előre akarsz menni, vissza fogsz esni. Ilyen egyszerű ez” – magyarázta.

Lando Norris kerékcseréje (Fotó: XPB)„Mindent elszúrtam, és ezt pont egy olyan pályán sikerült összehozni, ahol nagyon nehéz előzni. Túl sokat a hiba után már nem tehettem. Megpróbáltam visszazárkózni, de a tizenharmadik helyezés volt a legjobb, amit elérhettem” – folytatta.

Vasárnapi eredménye szöges ellentétben állt az előző két futamon elértekkel, és mivel egyelőre pozitív élményből van több, összességében az előző három hétre is kellemes emlékként gondol. „Ha az összképet nézem, az előző három hét még mindig pozitív. Versenyzőként szerintem sikerült fejlődnöm, de még mindig nem az a pilóta vagyok, aki lenni szeretnék. Ma is hibáztam, igaz, olyan sok pontot most ezzel nem veszítettem, szóval ez nem a világ vége” – fogalmazott.

„Hosszú távon persze az ember azt szeretné, hogy minden egyes alkalommal pontot tudjon szerezni, amikor esély kínálkozik erre. És ezen a versenyen szerintem volt lehetőségünk arra, hogy szerezzünk egy-két pontot, ezt nem tudtam megoldani, ami pedig az év végén nagyon költségesnek bizonyulhat majd” – zárta gondolatát.

Lando Norris és Esteban Ocon (Fotó: XPB)