Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly nem hiszi, hogy a Red Bull kiteszi Albont

Gasly nem hiszi, hogy a Red Bull kiteszi Albont

GMM
A Red Bull vezetői által tavaly „lefokozott” Pierre Gasly nem akar spekulálni az előző versenyeken gyengébb formája miatt kikezdett Alexander Albon jövője kapcsán, és nem hiszi, hogy a thai hamarosan az ő sorsára jut.

Az első, kaotikus osztrák futamon még Lewis Hamiltonnal harcot a dobogóért, és a brit hibája kapcsán elszalasztott győzelmi esélyről beszélt, azóta viszont főleg a csapattárstól, Max Verstappentől való komoly lemaradása miatt kerül a figyelem középpontjába a Red Bullhoz tavaly évközben érkező Alexander Albon.

Noha a csapat vezetői a kritikákat hallva többször védelmükbe vették a thait, állása többek szerint is veszélyben lehet, a Red Bulltól ugyanis sosem állt távol, hogy a szezon során távolítsák el alulteljesítő versenyzőjüket, s próbáljanak ki helyette valaki mást.

Maga Albon is így léphetett föl az anyacsapathoz, ahol Pierre Gasly 2019-ben mindössze 12 futamot kapott. A francia tehát jól tudja, milyen szigorú a bikások rendszere, azt azonban nem gondolja, hogy Albon hamarosan hasonló sorsa jut, mint amilyen neki jutott a tavalyi évben. „Sokat nem tudok mondani erről, hiszen nem ismerem Alexander helyzetét” – kezdte.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„A sajátomat ismerem, tudom, mi volt a Red Bullnál, és van magyarázatom arra, miért nem működött a dolog. Alexander esetében nem tudom, mi a helyzet, nem tudom, mi folyik ott most” – hangsúlyozta a francia.

Amennyiben Albon helye mégis bizonytalanná válna, még az a furcsa helyzet is előállhatna, hogy ismét Gasly kerülne föl az anyacsapathoz. Ő azonban egyelőre ennem sem ad nagy esélyt. „Max hosszú távú szerződést kötött, Alexander pedig erős támogatást kap Thaiföldről. Nem tudom, változik-e ez a közeljövőben” – fogalmazott.

Persze rajta nem fog múlni, már most kijelentette, mindent el fog követni azért, hogy újra lehetőséget kapjon. „Igazolt Red Bull-versenyző vagyok, az ember pedig mindig a leggyorsabb autóban akar ülni. A Red Bull csapatai közül most az övék a gyorsabb” – mondta, majd jelezte, a fő cél most egyébként is, hogy az Alpha Taurival érjen el szép eredményeket. „Mindent megteszek a csapatért. Örülök, ha a megfelelő eszközök állnak rendelkezésünkre. Bizonyítani akarok, hiszen tudom, hogy gyors lehetek, ha megfelelőek a körülmények és feltételek” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak