Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Gyorsabbá kell tenni az autót, ez ilyen egyszerű!

Räikkönen: Gyorsabbá kell tenni az autót, ez ilyen egyszerű!

F1i
A katasztrofálisnak titulált hungaroringi hétvége után Kimi Räikkönen egyértelmű célt fogalmazott meg csapata, az Alfa Romeo számára: a finn világbajnok szerint a folytatásban sok mindent jobban kell csinálniuk – persze ezt is a tőle megszokott stílusban közölte.

Gyengén kezdte a 2020-as szezont az Alfa Romeo: három futam alatt mindössze 2 pontot szereztek (ezt is a kaotikus ausztriai szezonnyitón, ahol csupán 11 autó ért célba), az időmérőkön pedig – egyedüli csapatként – egyszer sem tudtak bekerülni a Q2-be. Magyarországon például az utolsó két rajthely lett az övék.

A hungaroringi kvalifikáción Räikkönen volt az utolsó, ami 18 éves pályafutása során most esett meg először a finn klasszissal. A versenyen aztán javított néhány pozíciót, de örömmel ez sem töltött el: a hétvégét katasztrofálisnak titulálta.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Ami pedig a folytatást illet, érzése szerint nyilvánvaló, hogy több területen javítaniuk kell. „Ez katasztrofális volt, ennél mindent csak jobban csinálhatunk” – jelentette ki. „És gyorsabbá is kell tennünk az autót, ennyire egyszerű az egész. Nem voltam túl elfoglalt a verseny alatt. Amit lehetett, azt megtettük, de ez nem volt elég a pontokhoz.”

„A tempónk annyira nem volt rossz, néhány helyet még javítottam is, de a büntetés aztán visszavetett a mezőny végére” – magyarázta a 2007-es bajnok, akit azért büntettek, mert rossz helyre állt fel a rajtrácson.

Természetesen azt is elmagyarázta, miért rontott a felvezető kör után. „Egy kissé csúszós volt a rajtrács, és pedig túlmentem a rajtkockán, visszafordulni pedig már nem volt időm. Néhány helyet még javíthattunk volna a hiba nélkül, szóval kár érte. Nagyon sok mindent kell tennünk az időmérős tempó javítása érdekében, de a versenytempó biztató lehet” – fogalmazott.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak