Tehetetlen volt a Mercedes, a Williams nem engedte Russellt

A Mercedesszel szóba hozott George Russell a 2021-es szezon kapcsán kijelentette, a csillagosok semmit sem tehettek megszerzéséért, hiszen a Williams magához láncolta őt a következő évad végéig.

XPB_1043901_HiRes George Russell (Fotó: XPB)
Az utóbbi hetekben többször fölmerült, Russell is esélyes a Mercedes egyik versenyzői ülésére, a címvédő alakulat vezetői ugyanis elégedettek eddigi teljesítményével, 2021-ben pedig lehetőségük nyílhat szerződtetésére. A Magyar Nagydíj előtt azonban pont került az ezzel kapcsolatos találgatások végére: a Williams bejelentette, változatlan felállással vág neki a következő évnek.

Russell tehát jövőre is jelenlegi csapatánál marad, mellyel első F1-es idénye, a 2019-es előtt hároméves szerződést kötött (ezt korábban is jelezte már), ennek kitöltéséhez pedig a Williams úgy tűnik, mindenáron ragaszkodott.  

Erről a versenyző is beszélt, amikor az ESPN arról kérdezte, csalódott-e amiatt, hogy a Mercedes nem szerződtette 2021-re. „Nem, egyáltalán nem csalódtam a Mercedesben” – jelentette ki. „Nem tehettek többet. Claire (Williams) nagyon határozott döntést hozott azzal kapcsolatban, hogy nem akar elengedni, és mivel szerződésem van velük, tiszteletben kell tartanom ezt a döntést.”

George Russell (Fotó: XPB)Ami a folytatást illeti, Russell célja 2022-re továbbra is az, hogy bekerüljön a címvédő istállóhoz. Erre látja is az esélyt, és tudja, nagyon sok múlik azon is, hogyan teljesít majd. „Itt vagyok, és mindent bele fogok adni ebben a szezonban és a következőben is. Aztán meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta.

A Mercedest korábban is megvédte már, mondván okkal hozták létre és futtatják juniorprogramjukat, annak ellenére is, hogy ezt az utóbbi időben több kritika is érte, mondván még egy versenyzőt sem emeltek be innen csapatukba. „A Mercedes juniorprogramja nem ok nélkül létezik, akárcsak a Red Bull, vagy a Ferrari akadémiájának, ennek is az a célja, hogy jó versenyzőket nevelje, akiket alkalmazhat” – szögezte le májusban egy, a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában.

„Egyértelmű, hogy rengeteg múlik az időzítésen, és az is, hogy egy csapatnál csak két hely van. Nyilvánvaló, hogy Lewis (Hamilton) nagy fogás számukra, és Valtteri (Bottas) is jó csapattárs volt az előző években, hiszen szállították a bajnoki címeket. Szóval biztosan elgondolkodnak azon, megéri-e egyáltalán változtatni” – tette hozzá.

George Russell (Fotó: XPB)