Videó: Verstappen szuvenírt kapott a megizzasztott szerelőitől…

Ha már emlékezetessé tette a magyarországi délutánjukat, a Red Bull szerelői adtak egy szuvenírt Max Verstappennek a hungaroringi verseny emlékére…

Verstappen ajándéka
Valószínűleg még évek múltán is fogja emlegetni a 2020-as Magyar Nagydíját Max Verstappen. Ugyan nem ő nyert, a második helyét sajátos előzmények után biztosította be: a rajtrácsra menet a gumifalba csúszott a még vizes pályáról.

Szerelői emberfeletti munkát végeztek, hogy el tudjon indulni a versenyen. A sérült bal első felfüggesztését negyed órán belül meg tudták javítani, miközben főnökük elmondása szerint egy ilyen műveletre akár másfél órát is szoktak fordítani. Az autójára 25 másodperccel a szerelők kötelező levonulása előtt tették csak fel a kerekeket – ennyin múlt, hogy Verstappen büntetés nélkül, az eredeti rajtpozíciójából indulhatott el a versenyen.

Ezek után már csak kollégáiért is jól akart teljesíteni a holland, ami sikerült is neki. A második helye után nem is győzött hálálkodni nekik. A szerelők pedig a garázsban a nap végén „hálájuk” jeléül egy emléket is átnyújtottak Verstappennek – csak hogy nyomatékosítsák, mihez tartsa magát a jövőben…

A versenyző nevetve fogadta a megkapott törött felfüggesztéselemet. „Ó, istenem” – kommentált. „Nem valami szép. Nem akarom, hogy emlékeztessenek rá” – szégyenkezett, utólag már csak nevetve.