Musorujsag
Élő Eredmények

Norris örül, hogy már Russell is versenyben van

Norris örül, hogy már Russell is versenyben van

Motorsport
A McLaren versenyzője, Lando Norris örül, hogy barátja, George Russell egyre jobb eredményeket ér el az előrelépő Williamsszel, tavaly ugyanis sajnálattal figyelte, hogy a tehetséges rivális a mezőny végén tanyázott.

Noha a futamokon még nem jött ki a lépés, az időmérőn már voltak biztató eredményeik, főleg George Russell részéről: a fiatal brit a Stájer Nagydíj esős időmérőjén jutott be először a Q2-be, egy héttel később pedig, a magyarországi kvalifikáción is meg tudta ismételni ezt a bravúrt – ekkor ráadásul jóval barátságosabb körülmények között.

Russell tehát egyre többször igazolja, miért tartja őt komoly ígéretnek több szakember, és miért támogatja a Mercedes versenyzői pályafutását. A Williams formajavulását a brit riválisa, és cimborája, Lando Norris is örömmel figyeli.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Nagyon örülök, hogy most már legalább van esélye arra, hogy harcoljon néhány emberrel” – kezdte a McLaren pilótája. „Tavaly nagyon sajnáltam őt, mert tényleg rendes srác, és jól kijövünk egymással. George nagyon jó versenyző. Szóval, csalódást keltő volt látni abban a pozícióban, amiben tavaly a Williams volt” – tette hozzá.

„A Williams most nagy előrelépést tett, ami már a szezon előtt is látszódott. Versenyképesnek tűntek, és nem volt akkora a lemaradásuk, szóval számítottunk rá, hogy gyorsak lesznek (Magyarországon). A számításaink alapján látszott, hogy versenyben lehetnek, akár minket is elüthetnek a Q2-es szerepléstől, vagy akár a Q3-astól is. Ettől függetlenül George nagyszerűen dolgozott” – magyarázta Norris, aki 2018-ban pont Russell-el küzdött az F2-es bajnoki címért (ezt a williamses nyerte).

Végül arról beszélt, Russell eredményeit talán nehezebb lesz felmérni idén, hiszen egy újonc mellett kell helyt állnia. „Most egy olyan versenyző ellen küzd, aki még mindig csak két-három versenyt futott. Nehéz összevetni őket, és megmondani, mennyire jó teljesítményt nyújt. Nem egy olyan versenyző ellen megy, aki négy-öt évet töltött már az F1-ben. Szóval igen, nehéz megmondani, mennyire teljesít jól, de nagyon jó látni, hogy előbb van, és azt is, hogy a Williams visszatért és már pozíciókért versenyeznek” – fogalmazott.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak