Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy pofon volt a törlés Austinnak

Nagy pofon volt a törlés Austinnak

RaceFans
Nagyon jól haladtak a jegyeladásokkal, ezért hatalmas pofon a 2020-as Amerikai Nagydíj törlése a versenynek otthont adó Austinnak – jelentette ki a pálya ügyvezetője, Bobby Epstein, kinek stábja több hasonló ütést is kapott már ebben az éven…

Hetek óta cikkeztek már róla, a múlt héten pedig hivatalossá vált, hogy a koronavírus világjárvány miatt törlik a 2020-as Amerikai Nagydíjat, az austini versenypálya tehát az IndyCar és a MotoGP-futam után a Forma–1-es viadalt is elveszítette. A döntés bár nem érte meglepetésként a szervezőket, ettől nem volt kevésbé fájdalmas számukra.

Főleg annak fényében, hogy a Forma–1-es hétvége iránt komoly érdeklődés mutatkozott, a korábbi évek hasonló időszakának jegyeladásait nézve ugyanis 2020-ra nézőcsúcs ígérkezett az októberre tervezett viadalra.

A hétvégi F1-es Brit Nagydíj közvetítési időpontjai

„Rengetegen foglaltak már jegyet, majd 300 százalékkal nőtt az aránya azoknak, akik az előző futam után azt mondták, már most szeretnének helyet foglalni a következőre, nem akarják megkockáztatni, hogy lemaradnak róla” – jelentette ki Bobby Epstein, az austini pálya ügyvezetője a Forma–1 hivatalos oldalának adott nyilatkozatában. „Szóval, nagyon izgatottak voltunk a számok miatt.”

A beszélgetés során újra kiemelte, a törlésre számított az elmúlt hónapok történései után. „Már februárban, amikor láttam Chase-t (Carey), aki a Kínai Nagydíj lehetséges halasztásáról beszélt, föltettük a kérdést, mi lesz, ha a vírus elterjed és az idei év mindannyiunk számára roppant nehéz lesz. És most már nyilvánvaló, hogy végül ez történt. De valójában néhány hónapja már tudtuk, hogy jó eséllyel ez lesz a vége” – fogalmazott.

„Hatalmas pofon volt ez számunkra” – hangsúlyozta. „Egy pofon, ami több hasonló pofon után jött, amiket az idei évben kaptunk” – utalt a többi nagy verseny (a MotoGP és az IndyCar) törlésére, valamint a vírus miatti bevételkiesésekre, melyek csak még nehezebb helyzetbe hozták az anyagilag egyébként is nehezebb szituációban lévő helyszínt.

Fotó: XPB
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak