Musorujsag
Élő Eredmények

Szafnauer: Felesleges lesz minden további óvás

Szafnauer: Felesleges lesz minden további óvás

RaceFans
A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer továbbra is úgy érzi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nekik ad igazat a fékhűtéssel kapcsolatos vitában, vagyis elutasítja a Renault óvását, a folytatásban pedig felesleges lesz hasonló vizsgálatot indítani az istálló ellen.

Már a téli tesztek után benne volt a levegőben, hogy az egyik ellenfél óvni fog a „rózsaszín Mercedes”, vagyis a Racing Point autója ellen, ami több ponton is a címvédő 2019-es versenygépét idézi. Az első hivatalos panasz a Stájer Nagydíj után érkezett (a második a magyar futamot követően): a Renault a csapat első és hátsó fékhűtésének szabályosságát kérdőjelezte meg.

A franciáknak meggyőződésük, hogy a hűtők nem saját tervezésűek, azokat a Mercedes tavalyi modelljéről másolták le. Az ügy felgöngyölítésével azt szeretnék kideríteni, történt-e tiltott információcsere a két istálló között.

A fekete és a rózsaszín Mercedes a hungaroringi boxutcában… (Fotó: XPB)

Ami a Racing Pointot illeti, ők továbbra is biztosak abban, hogy autójuk minden eleme szabályos, és ezt hamarosan az FIA is megerősíti majd, ezzel pedig pont kerül az ügy végére. „Nagyon remélem, hogy nem fognak újra és újra óvással próbálkozni. Nagyon jól ismerjük a szabályokat” – jelentette ki a csapatvezető, Otmar Szafnauer.

„Maximálisan tisztában vagyunk azzal, mi áll a technikai szabályzatban. És száz százalékig megfelelünk ennek. Egyetlen szabályt sem sértettünk meg. Szóval szerintem ez az egész hiábavaló, és időpocsékolás folyamatosan ugyanazzal próbálkozni” – magyarázta.

„Az FIA márciusban ellátogatott hozzánk, és megértette, hogyan fejlesztettük ezt az autót, hogyan jutottunk oda, ahol most vagyunk. Nagyon örültek annak, hogy a szabályoknak megfelelően tettük mindezt. A versenybírák nem jöttek el. Szóval most el kell magyaráznunk a bíráknak és a technikai delegáltaknak azt, amit az FIA-nak már elmagyaráztunk” – hangsúlyozta.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak