Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a silverstone-i hétvége első hátrasorolása

Megvan a silverstone-i hétvége első hátrasorolása

FIA, Autosport
Már pénteken kiosztotta a hétvége első büntetését az FIA. A szenvedő fél az Alpha Tauri és Danyiil Kvjat.

Nem szabadul a műszaki problémáktól az Alpha Tauri csapata. Két hete Magyarországon Pierre Gaslyt pénteken és szombaton is motorgondok hátráltatták. A Honda el is mélyedt bennük, és Silverstone-ba érkezve megtették a szükséges lépéseket. Csapatuk magával vitt viszont egy másik problémát Angliába: mindkét versenyzőjüknél váltót kell cserélni szombatra.

Egy nyitónapot követő váltócsere önmagában még nem jelentene problémát, hiszen a csapatok úgynevezett edzésváltót szoktak használni az első két szabadedzésen. Csakhogy Pierre Gasly és Danyiil Kvjat autójában a Hungaroringen használt erőátviteli egység is meghibásodott. A francia ezért már hazánkban „megfizetett”, hiszen emiatt adta föl a versenyt. Esetében a mostani csere nem von maga után büntetést. Kvjat viszont célba ért az előző futamon, így az ép váltó beépítéséért most 5 rajthelyes hátrasorolás jár neki.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

Gasly pénteken a 8. időt autózta, csapattársát viszont megakasztotta az Alexander Albon balesete miatt lendült piros zászló, így csak 15. lett. „Jó nap volt, az egyetlen balszerencsét a piros zászló jelentette, ami pont a friss gumis gyorskörömön jött, amit félbe kellett szakítanom. Aztán használt gumikon mentem ki, és ez hátrány volt” – mesélte Kvjat, aki az autója egyensúlyával ettől függetlenül elégedett volt.

Gasly már kevésbé, mégis jó teljesítményt nyújtott. „Holnap más körülményeket jósolnak. Eddig két edzés alatt több kört teljesítettem, mint Magyarországon egész hétvégén. Jó érzés vezetni, de még sok dolgunk lesz, ha el akarjuk érni a célunkat” – értékelt.

Borítókép: Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak