Musorujsag
Élő Eredmények

Videóüzenet a karanténból: Pérez állítja, minden szabály betartott

Videóüzenet a karanténból: Pérez állítja, minden szabály betartott

Sergio Pérez/Twitter
Balesetet szenvedett édesanyját ment meglátogatni a koronavírussal diagnosztizált Sergio Pérez Mexikóba, de állítja, minden előírást betartott az utazása során.

A Racing Point versenyzője lett az első F1-es versenyző, akit nem került el a koronavírus. Sergio Pérez csütörtökön produkált pozitív tesztet, ami miatt legalább 10 napot karanténban kell töltenie Angliában. Két nagydíjról biztosan lemarad.

A mexikói ESPN a közösségi oldalakon megjelent fotók alapján arról számolt be, hogy Pérez a Magyar Nagydíj és a Brit Nagydíj közötti időszakban Mexikóban és Olaszországban is járt, hazájában pedig egy étteremben is látták, ahol szurkolókkal készített közös fotókat.

Pérez most a közösségi oldalán tett közzé videóüzenetet a karanténból, melyben megerősítette hazautazásának tényét, ám kiemelte, hogy minden óvintézkedést betartott.

„Helló, mindenki! Mint tudjátok, pozitív lettem a COVID-19-re. Rendkívül szomorú vagyok. Egyértelműen ezek pályafutásom egyik legszomorúbb napjai. Nagyon sokat készültünk erre a hétvégére. Tudtam, hogy nagyszerű autónk lehet, a csapat fantasztikus munkát végzett. Nagyon szomorú vagyok, hogy ez történt, de ez is azt mutatja, hogy mindannyian mennyire sebezhetőek vagyunk ezzel a vírussal szemben.”

„Az FIA és a csapatom minden iránymutatását követtem. Magyarország után két napra hazautaztam Mexikóba meglátogatni édesanyámat, mivel volt egy nagy balesete. Miután kiengedték a kórházból, találkozhattam vele. Aztán visszatértem Európába, pontosan úgy, ahogyan az összes protokoll megköveteli. Nem tudom, honnan kaphattam el. Semmilyen tünetem nincs” – jelentette a versenyző.

„Ez az egész bizonyítja, hogy mindannyian sebezhetőek vagyunk. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi versenyzőtársamnak a támogatásukért, valamint a csapatomnak, a hatóságoknak, a szurkolóknak. Nehéz időszak ez most nekem, de erősebben fogok visszatérni, ez biztos. Mindenki maradjon biztonságban, vigyázzon magára és a családjára! Remélem, hamarosan viszontlátjuk egymást a versenypályán” – zárta üzenetét.

Pérezt várhatóan korábbi Force Indiá-s csapattársa, Nico Hülkenberg fogja helyettesíteni a következő két versenyhétvégén. A német már Silverstone-ban tartózkodik, és az üléspróbán is részt vett.

 

További tartalmak