×

Brit Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

A Mercedes mindent vitt Silverstone-ban! Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget, Valtteri Bottas pedig második lett, tehát a címvédő csapat újra kibérelte az első rajtsort, ráadásul előnyük is elképesztő, egy másodperc volt a harmadik helyezettel, Max Verstappennel szemben. Nézzük, hogyan értékelték ezt, és a történteket a leggyorsabbak a leintés után!

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Nézem a különbségeket, és valóban, eléggé nagy… de igazából nem számít annyit, hiszen Valtteri ott volt a nyomomban, és ugyanúgy a legjobb formámat kellett hoznom. Valtteri egész hétvégén jól ment, egyedül most az időmérőn ment egy kicsit rosszabbul. A pálya elképesztő, a szél is változik, és ez hatással van az autóra, megnehezíti a dolgunkat. Volt egy megpördülésem, az időmérő pedig arról szól, hogy az embernek folyamatosan fel kell építenie az önbizalmát. Szenvedtem egy kicsit már előtte is az első szektorban, nem tudom, hogy történt ez, de utána mély levegőt vettem és összeszedtem magam a Q3-ra. Az első köröm már jobb volt, nem volt tökéletes, de legalább tiszta volt, a második pedig még jobb lett! Ezt az érzést sosem unom meg. Üresek a lelátok, és nagy a csönd, pedig itt mindig elképesztő a hangulat. De ez most nagyon más, nagyon hiányoznak. Viszont remélem, örülnek otthon ennek a fordulatnak, és hogy nyertem. Szeretnék köszönetet mondani a srácoknak is, a gyárban dolgozóknak is, akik folyamatosan fáradhatatlanul melóznak. Nagyon büszke vagyok rájuk.”Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely

„Ez jó időmérő volt… a Q3-ig! Nagyon magabiztos voltam az autóban mindkét keveréken. Vártam a Q3-at, hogy majd ott is jól teljesítsek, de az autó hátulja valamiért többet csúszkált a Q3-ban, miközben Lewis többet talált, nagyon jó munkát végzett, szóval megérdemli ezt a pole pozíciót. Kicsit csalódott vagyok, de majd meglátjuk, mi lesz a futamon. Hosszabb távon is jó volt az autó, szóval lesz lehetőségem arra, hogy előzzek. Lewis is tavaly a második helyről nyert. Nyitott a verseny kettőnk között, és biztos, hogy a többiek is megpróbálnak majd beleszólni a dologba hátulról.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely

„A kör maga nem volt rossz, és a Q2 végén is jól mentünk, de már az időmérő elején látszódott, hogy itt sokkal gyorsabb a Mercedes a többieknél. Ahogy egyébként gyorsabb volt az előző versenyeken is. De ezt el kell fogadni, és ettől függetlenül is a lehető legjobbat kell nyújtani. Örülök az eredményemnek. A magyar hétvége után ez jó eredmény. A futam más lesz. Ott általában kicsit közelebb vagyunk hozzájuk. Azt nem mondom, hogy harcban leszek velük, de talán lesz esélyünk egy kicsit megszorongatni őket. Az új autók az utóbbi években eléggé érzékenyek a szélre, és ezt itt nagyon meg lehet érezni. Tegnap nagyon trükkös volt minden a kevésbé tempós kanyarokban. Ma már sokkal jobb volt, de az autó eléggé érzékeny a szélre.”