×

Ezért nem sürgeti az idő Vettelt a Racing Point-kérdésben

Pénteki határidőt emlegettek Sergio Pérez szerződésének esetleges felbontása kapcsán, ám sem a Racing Point, sem Sebastian Vettel nem jutott előrébb.

Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)
Amikor a német Bild megszellőztette, hogy Sebastian Vettel kapcsolatban áll a Racing Pointtal, és akár a versenyzőjük is lehet 2021-től, a lap arról is beszámolt, hogy a négyszeres világbajnoknak egy Sergio Pérez szerződésébe foglalt záradék teremtheti meg a lehetőséget. A mexikói 2022-ig írt alá a gárdával, ám a lap információja az volt, hogy e megállapodást július 31-ig a Racing Poitnnak módjában áll egyoldalúan felbontani, kártérítés ellenében.

Pérez megerősítette, hogy létezik kilépési záradék a szerződésében, és arról is beszélt, hogy az elsősorban a szponzorációval kapcsolatos: bizonyos feltételeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy ne léphessen életbe.

A vélt határidő pénteken lejárt, új hír azonban sem a Racing Point, sem Vettel kapcsán nem látott napvilágot. A versenyző már csütörtökön jelezte, őt nem sürgeti az idő, és biztosan nem lesz bejelentés ezen a hétvégén a jövőjéről. Pénteken a silverstone-i csapat vezetője, Otmar Szafnauer pedig azt is tisztázta, hogy a Bild határidővel kapcsolatos értesülése téves.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)„Általában nem szeretjük feltárni a szerződések részleteit. Viszont megragadom ezt az alkalmat, hogy elmondjam, a szóban forgó határidő nem létezik” – jelentette ki az amerikai az FIA pénteki sajtótájékoztatóján.

Vettel előrebocsátotta, a sorsának tisztázása még odébb van. „Akár hetekig is eltarthat, talán még tovább. Semmi sem változott, nem sietek, szeretnék helyes döntést hozni” – fogalmazott, majd megállapította, tulajdonképpen még izgalmasnak is találja a mostani bizonytalanságot. „Elég régóta itt vagyok, sok embert ismerek. A legfontosabb, hogy helyes döntést hozzak. Száz százalékig biztos sosem lehetsz, de próbálom annyira kézben tartani a dolgokat, amennyire csak lehet. Ez most egy új helyzet számomra, de nem hinném, hogy a tárgyalásoknál szükségem lenne trükkök előhúzására. A helyzet új, a kihívás új, mivel a döntésem talán arról szól, hogy maradok-e, vagy valami mást csinálok.”