×

Valtteri Bottas volt a leggyorsabb az időmérő előtt

Mercedes kettős sikerrel zárult a Brit Nagydíj 3. szabadedzése. Azonban némi reménysugár a Red Bullnál is felvillant, hiszen az áhított fél másodperces távolságon egyelőre Max Verstappen belül tudott maradni...

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Practice Day - Silverstone, England
Mercedes elsőséggel, de a Red Bull tekintetében némi reménysugárral zárult a Brit Nagydíj 3. szabadedzése, melyen Valtteri Bottas volt a leggyorsabb. A kettős Mercedes sikert „legközelebbről” Max Verstappen nézhette végig, aki korábban fél másodpercen belülre szeretett volna férkőzni a színváltós autók mögé. Ez sikerült is, hiszen ezredre pontosan három tizedes hátrányt halmozott fel mindösszesen a harmadik helyen végezve.

Max Verstappen - Bearne / XPB ImagesA negyedik leggyorsabb a Racing Point versenyzője, Lance Stroll lett, akinek új csapattársa, Nico Hülkenberg csupán a 9. helyig jutott. A McLarenek következnek a sorban, a mókás duó spanyolja, Carlos Sainz az ötödik, míg márkatársa, a rendhagyó sisakdizájnnal versenyző Lando Norris a hetedik helyen zárt.

Közéjük férkőzött be a meglehetősen merész szárnybeállításokkal próbálkozó Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, akinek az idény végén az alakulattól távozó csapattársa, viszontagságos körülmények között csak a 14. helyre jó időt tudott csupán elérni.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)Bár a Red Bull Verstappen révén egészen jó eredményt ért el, nem ennyire jó a helyzet Alexander Albon esetében, aki pénteken autót tört, és úgy tűnik, az autója bár látszólag felgyógyult a balestből, egy kör után már hevesen dolgoztak rajta a szerelők. Végül 10 kör megtétele mellett a 13. helyen zárt a Brit-Thai versenyző.

De persze vannak nálánál nehezebb helyzetben lévők is. Akiknek eleve nem tartozik az autójuk az élmezőnybe. Nicholas Latifi révén a Williams zárt a mezőny végén, őt közvetlenül pedig az Alfa Romeoban hajtó Kimi Räikkönen előzi meg. A finn a lassúság mellett az utolsó körökben még akadályba is „ütközött”. Márkatársa, Antonio Giovinazzi húzódott le ugyanis rossz helyre a gyorskörén érkező Räikkönen elől, aki a mutatványt a tőle megszokott egyszerűséggel, de némi haraggal a hangjában és szóválasztásaiban, kommentálta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)Mi a folytatást is kommentáljuk, hiszen a 14:45-ös műsorkezdéssel felvezetjük a Brit Nagydíj időmérő edzését, melyet tehát a két Mercedes vár a legjobb helyről, de közvetlenül mögöttük ott van a Red Bull (legalábbis egy jelentkezővel bizonyosan)