Musorujsag
Élő Eredmények

Brit Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Brit Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A drámai utolsó három kör, az egymást követő defektek, de mindenekelőtt Lewis Hamilton háromkerekes befutója foglalkoztatja az európai sajtót a vasárnapi Brit Nagydíj kapcsán. Ezt írták a nagyvilágban a silverstone-i versenyről!

Nagy-Britannia:

Daily Mail: „Dráma a Brit Nagydíjon. Lewis Hamilton defektes gumival haladt át a célvonalon, és nyerte meg a silverstone-i versenyt, miután csapattársa, Valtteri Bottas ugyanezen probléma miatt lemaradt a dobogóról és a pontszerzésről. Hamilton a Forma–1-es pályafutása során rengeteg izgalmas momentummal ajándékozta már meg szurkolóit, de ez a három keréken aratott győzelem a legemlékezetesebb pillanatok között van.”

The Sun: „Lewis Hamilton drámai körülmények között nyerte meg hetedszer a Brit Nagydíjat. A világbajnoki címvédő bal első gumija majdnem teljesen lefoszlott az utolsó körben, de Hamilton három keréken, szikrákat szóró autóval is célba vezette a Mercedest.”

The Guardian: „Lewis Hamilton a Forma–1-es pályafutásának legdrámaibb pillanatát élte meg vasárnap Silverstone-ban, ahol három keréken aratott győzelmét ünnepelhette. A címvédő a rajttól a célig magabiztosan vezetett, de a leintéskor már defektes bal első kerékkel hajtott át a célvonalon, miután az abroncs az utolsó körben megadta magát.”

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

 

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „Amikor Lewis Hamilton még három keréken is Forma–1-es versenyt tud nyerni, akkor bizony be lehet zárni a boltot. Hihetetlen és felejthetetlen volt a finálé a Brit Nagydíjon, melynek utolsó köreiben sorra kaptak defektet a versenyautókon a bal első gumik, így mindkét Mercedesen, Valtteri Bottasén, majd Hamiltonén. A finn pechesebb volt vb-címvédő csapattársánál, mivel a defekt pillanatában magabiztosan második volt, és már csak két kört kellett volna megtennie a leintésig.”

Tuttosport: „Úgy tűnt, hogy minden simán zajlik, ehelyett az utolsó körben majdnem minden a feje tetejére állt. Végül a brit zsenivel együtt Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, valamint a 16-os rajtszámú Ferrarit vezető Charles Leclerc állhatott a dobogón.”

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

 

Spanyolország:

Marca: „Még a legidősebb rajongók sem emlékezhetnek olyanra a Forma–1 történetéből, hogy egy verseny utolsó két körében hárman is defektet kapnak. Hamilton akár ki is eshetett volna, Bottas pedig nyer, de akár Verstappen is gond nélkül győzhetett volna, a mclarenes Carlos Sainz pedig akár dobogón is zárhatott volna… vagy fordítva.”

 

Franciaország:

L’Équipe: „Negyvenkilenc nem túlságosan izgalmas kör után három teljesen őrült kör! Nagyjából így lehet összefoglalni a zárt kapuk mögött rendezett vasárnapi Brit Nagydíjat. Az 50. körig sima Mercedes-duplázásnak tűnt a futam, néhány előzéssel a középmezőnyben.”

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Elképesztő, micsoda egy őrült Forma–1-es futam! Sokáig úgy tűnt, hogy vasárnap Silverstone-ban egy sima Mercedes-kettős győzelmet láthatunk, a végén azonban Lewis Hamiltonnak egy nagy adag szerencsére is szüksége volt a sikerhez. A címvédő az utolsó körben kapott defekt után 5.8 másodperc előnyt még meg tudott őrizni a leintésig a második helyen száguldó Max Verstappennel szemben.”

 

Svájc:

Blick: „Nos, ki fogja ezt a Lewis Hamilton megállítani? Még egy defektes guminak sem sikerült! A brit hetedszer nyert Silverstone-ban, és ez a pályafutása 87. futamgyőzelme. Négy hiányzik neki ahhoz, hogy beállítsa Michael Schumacher rekordját, de ez tulajdonképpen már csak idő kérdése.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak