Musorujsag
Élő Eredmények

Todt érzései vegyesek Hamilton rekorddöntései kapcsán

Todt érzései vegyesek Hamilton rekorddöntései kapcsán

Reuters
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt vegyes érzéseket táplál Lewis Hamilton rekorddöntéseivel kapcsolatban: amennyiben megdönti Michael Schumacher csúcsait, a francia örömmel gratulál majd neki, noha jobban örülne, ha azok korábbi kollégájánál maradnának.

Hamilton idén ként, korábban megdönthetetlennek tűnő Schumacher-rekordot is beérhet: megszerezheti pályafutása 91. futamgyőzelmét és 7. világbajnoki címét (az előbbit ráadásul adott esetben meg is döntheti). A Mercedes formáját látva sokak szerint a kérdés ezzel kapcsolatban már nem az, utoléri-e a német klasszist, hanem csak az, mikor…

Az FIA első embere a téma kapcsán nemrég kifejtette, amennyiben megtörténik az „őrségváltás”, teljes szívéből gratulálni fog Hamiltonnak, ugyanakkor örülne, ha a rekordok Schumachernél maradnának (maradtak volna), mert ez egyet jelent azzal, hogy a futam változatosabbá váltak.

Jean Todt (Fotó: XPB)

„Ha lenne az embernek ráhatása a rekordokra, akkor nyilvánvalóan azt szeretné, ha megmaradnának” – kezdte a francia. „Másrészről viszont a rekordoknak általában megvan a maguk élettartama. Az összes rekord megdőlhet. Egyértelmű, hogy a Mercedes és Lewist mindent összerakott, hogy megdöntése ezeket, ami nyilvánvalóan csodálatos. Ha megérdemelt a rekorddöntés, akkor az ember csak gratulálhat nekik” – tette hozzá.

„Csodálom a versenyképességüket, a megbízhatóságukat és a tartósságukat” – folytatta a szakember, aki a Ferrari sikerkorszakának (2000 és 2004 között) idején – ekkor állított fel Schumacher a sokat emlegetett rekordokat – a vörösök csapatvezetője volt, tehát testközelből figyelhette, hogyan működik egy szinte tökéletesen működő gépezet.

Kívülről nézve ugyanakkor nagyon jól érti, mennyire unalmasnak tűnhet egy ilyen diadalmenet, éppen ezért nem bánná, ha maradtak volna a Schumacher-rekordok, akkor ugyanis változatosabb szezonok lennének mögöttünk. „Csodálom őket, de a sportokat illetően én is, mint szerintem minden más ember is, sokkal jobban szeretem, ha a dolgok kiszámíthatatlanabbak. Én is több változatosságot szeretnék látni” – fogalmazott.

A 19:45-kor kezdődő Boxutca magazinban foglalkozunk a hétvége eseményeivel!

 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak