Musorujsag
Élő Eredmények

Button: Megnézném Russellt egy versenyképes csapattárs mellett

Button: Megnézném Russellt egy versenyképes csapattárs mellett

F1i
A 2009-es világbajnok, Jenson Button nem kétli, hogy George Russell kiemelkedő tehetség és szép jövő várhat rá, de megnézné, milyen teljesítményre képes egy erős csapattárs mellett, mielőtt fellép a Mercedeshez.

Russellt már F1-es debütálása előtt nagy ígéretnek gondolták, első szezonjában pedig rögtön letette névjegyét: többször megvillant a Williamsszel, miközben a tapasztalt csapattársat, Robert Kubicát 21-0-ra verte az időmérőkön. A brit második szezonjában tovább folytatja remeklését: az előző három hétvégén három sikerült már bekerülnie az időmérő második szakaszába.

Teljesítményét látva sokak szerint nem az a kérdés, lesz-e valaha Mercedes-pilóta, hanem az, mikor léptetik föl a csillagosok gyári csapatukhoz. Ezzel kapcsolatban a korábbi világbajnok, Jenson Button megjegyezte, mielőtt megtörténik az előléptetés, Russellnek jót tenne egy év a mezőny sűrűjében.

Jenson Button (Fotó: XPB)

Egy a balesetből visszatérő Kubicánál és a zöldfülű Nicholas Latifinál erősebb csapattárs mellett. „A Lewis (Hamilton) elleni küzdelem mindenképp nehéz, de ha ilyen tapasztalatlan vagy, akkor még nehezebb” – szaladt kicsit előre a címvédő korábbi csapattársa, utalva arra, hogy egy nap Russell is összemérheti majd vele a tudását.

„Ami azt illeti, én szívesen megnézném őt egy Racing Pointban, vagy egy Renault-ban egy igazán versenyképes csapattárs mellett, mivel már bizonyította a tehetségét, és azt, hogy kellően fitt – ami most nagyon fontos az F1-ben –, és remek visszajelzéseket ad. A Williams is nagyon sokat fejlődött a tavalyi szezon óta. De látnunk kell valaki olyan ellen küzdeni, aki igazán versenyképes” – hangsúlyozta az F1 eseményeit napjainkban televíziós szakértőként követő Button.

Russell a Mercedesszel kapcsolatban korábban már kijelentette, noha biztos, hogy leghamarabb 2022-ben ülhet be a csillagosok egyik autójába, már most késznek érzi magát a váltásra. „Teljes mértékben fel vagyok készülve. Késznek érzem magam. Egy év már a zsebemben van, és az idei is hátravan még. De a Mercedes sokat nem tehetett, nem haragszom rájuk” – jegyezte meg annak kapcsán, hogy nem igyekeztek megszerezni őt 2021-re. „Elvégre, szerződésem van a Williamsszel.”

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak